Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Heineken reklám & a bw zene

Open your world! Közel 1 millióan már biztosan tudnak arról, van pici sejtésük, hogy milyen is egy bw filmzene, ha igazán jól szól. Főként ha még reklámba is kerül, mert kerül. Hogy micsoda? Igen-igen, mert ma már itt tartunk, magam sem gondoltam volna, de azért egyefene jó is ezt látni, hallani, leírni. Egyre többen kiváncsiak is a dalra, még többen ájulnak el a dallamán, pedig az eredeti videó most is, ebben az esetben is porig alázza a reklámét. Tessék csak megnézni alant. Egyébként meg az egésznek hátteréről a Heineken reklám és ami mögötte van posztban olvastam először, és valami ilyesmi fogalmazódott meg bennem:

Picit azért az zavaró szerintem, hogy a reklámot végigkíséri ez a zene, miközbe meg japók satöbbi szerepelnek benne össze-vissza. Így aztán, aki nem ismeri a bw hangzásvilágot annak nem eshet le a tantusz, hogy mit is fülel éppen indokolatlanul. Én nem ismertem az eredetit (legalább most már igen), de megannyi bw zene hallgatás után egyből lejött, hogy erről van szó, de én lenni másik véglet, az érem másik oldala, oké. Ettől eltekintve tényleg jó látni bw megnyilvánulását, a jelenlétét (open your world) ilyen formában, keretek között. Még több ilyet, ha lehet, remélem sokan követik a heinekent, meg is szomjaztam rá.

0 Tovább

India 50 legszebb nője

A Femina magazin szerint. Ők amúgy minden évben listáznak erről egyet. A képlet úgy néz ki, hogy megkérdezik az olvasókat, azok szavaznak is, majd így jön létre a végső sorrend.

A mostaniról azt már tudjuk, hogy az első Deepika Padukone, bw színésznő lett. Aki ennek kapcsán a következőt mondta (meg sok mást is, de az már a újságban van leírva, ami még csak a minap jelent meg hivatalosan, waiting rá):

“I’m a very romantic, emotional and sensitive person. For me, romance is not on the surface. As an actor, I’m drawn to love stories.”

Aha. De van róla képünk, úgy izgalmasabb. Ami a femina covere is egyben. Ránézésre akkor egyetértünk a helyezéssel, a "most" jelzővel? Vagy sem? Ja és van link is, ahova már összeszedték az ötvent, vagy kevesebbet, most hirtelen nem számoltam meg, inkább csak elnézegettem. Tegyétek ti is ezt majd vele.

0 Tovább

Romantikus bw zenék 2011-ből 23 percben

A legjobbak. Ezt írták a címbe be (csak kihagytam) legalábbis, de azért nem kell halálkomolyan venni. Voltak és születtek ezeken kívül is szép szerelmes balladák, szóval simán kihagytak pár olyat, amit neked vagy nekem beférne a top 5-be. Ennek ellenére azt mondom a lista korrekt, nincs benne olyan, ami ne volna idevaló, sőt jó látni pl a Haal-E-Dilt, ami szerintünk 2011 legjobb zenéje is volt egyben.  

0 Tovább

Soundtrack: Players (2012)

Bw akciófilmhez zenét írni sosem volt könnyű és hálás feladat. Ebbe már sokak bicskája bele is tört az évek során. Egy példa erre? Nem kell messzire menni, legutóbb éppen a Don 2 esett ennek áldozatául, vagy is inkább a zeneszerzői a SEL. Akik végül is azzal menekültek meg a csúfos kudarctól, a lebőgéstől (bár kaptak hideget így is rendesen), hogy a filmben, a filmhez valamennyire passzolt mindaz, amit amúgy magában nehezen lehetetett hallgatni filmzene címszó alatt. Pedig mondani se kell, mennyire fontos az, hogy a zene a képektől elszakadva is legyen legalább annyira értékálló és tartalmas, mint vele. Hiszen, ha a zenét vesszük elő, nem a filmet. De gondolom értjük miről van szó. Pritam is felfogta, csak neki sem jött össze, nem sikerült valami emlékezeteset, maradandót alkotnia.

Mellette szól az, hogy jobban és ügyesebben ugrotta át az akadályt az előbb említett SEL-nél, azonban még ez is kevésnek hat. Annak tükrében pláne, hogy milyen jó zenéket köszönhettünk neki 2011-ben. Az igazsághoz persze hozzátartozik, hogy ezek többsége szerelmes balladák, jókedvű, szórakoztató muzsikák voltak, mint sem akciófilmhez készített ütemdarabok. Egyetlen mentsvára lehetett a film. Vagy csak lehetett volna, mert a web úgy tudja nem szerepelt olyan jól kasszáknál, ahogy azt várták előre. Persze ez nem jelenti mindjárt azt, hogy a zene is vele együtt bukott, de lényegében vele együtt bukott. Maga a soundtrack egyébként egy elég átlagos filmzenei album lett. Hagyományos Pritam fűszerekkel. Amit a zeneszerző sok remix még több auto-tune társaságában készített el. Szóval, ha az ilyesmi nem a barátod, akkor tuti nem is fogod szeretni.

0 Tovább

Tour de EMAET promo

Imran Khan nem tud leállni a vlogolással. Nem és nem. Míg eddig a forgatásról adott képinfot benne, ezekben, addig most már a film nagyvilági promoja van terítéken, arról szólnak a videk, van tele a youtube sajtó. A különbség régihez képest, hogy most már nem mindig az ő kezében van a kamera, és hogy a szakálla is mintha nagyobb lenne.

De pontosan mit is látunk?

Ott van Dubaiban, NY-ban, mindenhol ő, a sztár, aki hirdeti az EMAET igéjét. Még úgy is, hogy az utazása sokszor nem zökkenőmentes, mert egyszerűen mindig történik vele valami, rossz is ha éppen úgy van, és általában úgy van. Pl. a Delhi reptérre való út erre külön példa kezdésként. De ahogy elhagyja a poggyászát, miközben rajta kívül mindenkinek megvan, az is csak vele történik, történhet meg tipikusan.  

Később már azt látjuk, ahogy a színész zúz az éjszakába bele. De ott sincs lazulás, hiszen a filmet népszerűsíti, pontosabban a zenéit. A dj tolja is az EMAET címadó dalt egyéni kérésre, amiért a táncparketten majd megvesznek az emberek (NOT), miközben Imran szétdobál pár filmzenei korongot a tömegbe, aki kapja... szerencséje (vid erről lent). Már ez is kúl volt, de ez semmi. Mert ezek után még újságot is szerkeszt (cikket címlapot). Hwhat? Ugye, mondom.

Még Dubaiban csatlakozik hozzá Kareena is, a film női (másik) főszereplője is. Így együtt jelennek meg a dubai Arabian Center Mallban, ahol tömeg van. Nem Rákay féle kétmillióan vagyunk sacpermértékű, hanem szó szerinti sikitozó tömeg, csekk neki. Akik között aztán virágok találnak gazdára. 

Ugrunk egyet. Jön New York. Ahol a reptéren egy igazi IK fanatikus asszony rózsát ajándékoz neki, miközben azt látja, hogy a nagy lufik, az emberek odébb vannak, nem is rá vártak, hanem más valakit üdvözölnek a városban. Forever alone. Vagy mi ez a számára.

Majd szétnéz az utcán. Itt azért néha legalább meg is ismerik, éljen. Végül pedig ellátogat egy welcome partyra, egy fun eventre ahogy mondja, ahol még műsorral is kedveskednek neki, amiért ő autogramot oszt meg mindenkivel lefényképeszkedik.

Még egy város van hátra, arról is írunk majd. 

 

0 Tovább

Mi lesz veled: Ranbir Kapoor

A színész ha eddig nem, a Rockstar után biztosan kapós lett bwban. Producerek, rendezők futnak utána, kopogtatnak az ajtaján, és bármit megtennének egy alakításáért. Viszont Ranbir a filmfare díj és a  dicsőség után nem akar azonnal a földre kerülni, érthető, akármit bevállalni, ezért csak arra figyel fel, ami igazán érdekli és ugrik fejest abba, amiről úgy gondolja, hogy annak kábé olyan sikere lehet, mint amilyen a Rockstaré volt.

Ha nem lát benne semmi pluszt, akkor nemet mond. Akárkinek. Pl. még a gyerrekkori barátjának is, Rohit Dhawannak is. Aki legutóbb éppen a Desi Boyz rendezője volt. Arról, hogy pontosan mi állhat a döntés hátterében, azt senki sem tudja, mindenki csak találgat össze-vissza jobb híján. Sokan a kevés fizura, mások rossz forgatókönyvre gyanakodnak, és vannak akik szerint a színész már régen tudja, hogy minek a forgatására is lesz hivatott megjelenni majd a közeljövőben. Mondunk is mindjárt két pletykát ezekből.

Azt mondja mindkettő remake lenne. Természetesen olyan filmekből, amik eredeti formájukban, nyelvükön hatalmas sikert, sikereket értek el.

Először is szóba került a Ko. Egy 2011-es tamil film, aminek már biztosan, hivatalosan is lesz hindi feldolgozása. A rendező Prakash Jha lenne, a címe meg Satyagraha. És Ranbiron kívül még Amitabh Bachchan is szerepelne a moziban. Az eredeti története egy újságnál dolgozó fotóriporter körül forgott, és egy poltitikai thriller volt. Mondani se kell mennyire nem váratlan a két színész nevének felbukkanása a mozi kapcsán. Főként azok után ismeretében, hogy Amitabh mostanság hindi politikai thrillerekben tűnik fel, míg Ranbir, ha emlékszünk rá éppen a Wake Up Sidben alakított fotóst, egy kábé ilyesmi karaktert. Szóval az is lehet, benne van, hogy valaki csak összelegózta a fejében, milyen jó és szép lenne, ha ez így nézne ki. De talán több annál, szeretni szeretnénk az az egy biztos.

A másik. Egy telugu remake lenne. A filmet, a Businessmant alig két hete mutatták be a nagyérdeműnek, de máris hindi remakeben gondolkodnak. A főszereplője Mahesh Babu ezt be is jelentette, hogy van róla szó és szívesen megcsinálni úgy is. De aztán egyszer csak arról lehetett olvasni, hogy kilépett mégse csinálja, s ekkor került képbe - a helyére nyilván - Ranbir. Aki mellett a rendező Puri Jagannath döntött végül. Csak jelzem, hogy a színész korábban hasonló szerepkörben látható volt már, így nem a véletlen műve, hogy a neve előkerült, és az sem lenne, ha még a végén el is vállalná. Azonban annyi még hozzátartozik a sagahoz, hogy Abhishek „Junior” Bachchannal is voltak tárgyalások a szerepet illetően, de ott a pénz kérdésénél megakadtak felek, oszt vége is lett. Ennek ellenére Puri Jagannath nagyon szeretné elkészíteni a bw feldolgozást, most már Ranbirral az élen. Hát hajrá.

0 Tovább

Az 57. Filmfare Awards 2012-ben - nyertesek

A mindent vivő film.

A Zindagi Na Milegi Dobara. Ő tarolt, összesen 7 díjat kapott. Köztük ott van a legjobb film, a legjobb rendezés, a legjobb dialogok, a legjobb koreográfia, és a többi leglegleg még. Nekem ebből a sokból külön öröm pl az, hogy Farhan Akhtar nyert, de igazából az összesnek csak örülni lehet, mert megérdemelten zsebelte be őket a ZNMD. Ja, hogy van valaki, aki még nem látta? Azonnal tessék nekiesni. Nem, nem csak azért, mert ennyi meg annyi díja van, hanem mert szimplán tényleg jó. Amíg nem ott volt ott a neve mellett ez a sok filmfare, addig is azt mondtuk róla, hogy az év filmje, de így talán most már sokkal jobban hihető a rajongásunk feléje.

Ami meglepetés volt.

A Dirty Picture buktája valamennyire ennek nevezhető. Főleg azok után, hogy a legtöbb eddig megrendezett awardsos eventnél elég sokat nyert. Vitte sorban haza a rendezésért, legjobb filmért a díjakat, a zenéről nem is beszélve. Most meg csak hármat. A legjobb színésznőit, bár azt nem is kaphatta más Vidyan kívül. Aztán a legjobb kosztüm díját, ez is jogos, de az év jelenetével nem tudok mit kezdeni. Bár ők inkább a zenei díjakkal, díjazottakkal vannak, lehettek így.

Akkor jöjjenek is a zenék.

A Rockstar 5 díjjal büszkélkedhet, főként a zenés kategóriákban vitt mindent, meg a legjobb férfi színészt adta Ranbir Kapoor személyében (kvázi nem láncoltam magam semmihez). Az igazság az, hogy azért itt is többre lehetett talán számítani, végül azonban "csupán" AR Rahman seggén tolták fel a szivárványt, pedig. A plébek énekeseknél Mohit Chauhan nyerése volt a biztos (Rockstar), bár nem a Sadda Haq-ért kapta a díjat, de most ezen nem veszünk össze. A női énekeseknél vártam a Saibot, de nem jött. Habár nem is gondoltam komolyan, hogy megkaphatja ezért Shreya Goshal, mégis tapsoltam volna örömömben, ha megkapta volna. Így se voltam szomorú, Shreya Goshal azonban az volt, fact. Nem az előbb említett zene vagy nem is az Oh la la Oh la la miatt (ez a The Dirty Pictureben hangzik el), amit ő énekel és már agyondíjazták mindenhol, hanem pl Teri Meri miatt, ami az év zenéi között szerepelt több listában is, erre boom goes the dynamite filmfare faktor bumm, és a győztes Usha Utup a Darling című dallal. Azért hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem érdemelte meg, mert jó szám az, szépen is énekli. Viszont meglepetés volt ez is.

Debüt kategória is van külön.

A Delhi Belly rendezője bizonyult a legjobbnak a jelöltek közül. Az megint más tészta, hogy Kiran Rao (Dhobi Ghat ) vagy Bejoy Nambiar (Shaitan) is megkaphatta volna, akár jelölve volt, akár nem. Delhi Belly egyébként ezenkívül még 3 díjat is összehozott, és így elég szépen zárta az évet, a filmfaret ebben a tekintetben. De azért nem érdemtelenül, mert sokan szeretik, szerették a darabot. Annak ellenére, hogy ez már csak képkockafoszlányaiban emlékeztet egy igazi bw darabra. A debüt színésznő Priyanka Chopra rokona lett, erre se kell rácsodálkozni nagyon. A férfit azonban a Force mozi egyik színésze kapta. Érdekes, de nem világmegváltó díjazás.

Fuckyeah mert sikerült nekik, és még ez sem elég

Akinek örülünk még Raninak a mellékért, és a Shaitannak de nagyon. Ez utóbbi simán megérdemelt volna többet is, de ne legyünk telhetetlenek. Ugye a Screenen már megmutatta magát, a Filmfaren meg csoda is lett volna a nyerése olyan kategóriában mint rendezés, zene, vagy operatőr, ilyen ez a bwilág na. De még így is sokkal, pozitívabb a kicsengése ennek az awardsnak, mint a röhejes oszkárnak a jelölésektől kezdve a díjazásig. Pedig lássuk be: azért Indiában a sztárok mellett még nehezebb befutni, díjig, díjakig vinni egy low budget filmnek, fiatal noname színésznek, ha senki nem karolja fel. Meg most is azok indultak, ahol a krém, a felső 10 vonult fel a filmekben, azokból vette ki a részét. Ám a lista még így is reálisabb, szimpatikusabb jóval egy oszkárénál. Talán mert tényleg a legjobbakról van szó. Nem a legcsöpögösebb, giccsesebb, modorosabb próbálkozásokról éppen. Na de hagyjuk a nyugatot, mert a kelet itt van, megérkezett.

Hova tűnt Damon Hill SRK?

Ez az egy fontosabb téma maradt még meg az idei filmfare puttonyban. Azaz a király korona nélkül zárta a filmfaret ebben az évben. Szomorú szmájlik, wow, jaj. Pedig van benne valami, abban, hogy 2011 egyszerűen nem az övé volt, és ennyi. Lehet róla szólt, tőle volt hangos, de ez nem elég, sokszor. Ahogy most sem. A marketing nem minden, talán ebből is tanul valamit Sharukh. Ezek után hiába csinált bármit is ebben az évben, szuperhősös mozit (ra.one) vagy izgalmas folytatásost (don 2), mert filmként, és színészi alakításokban is láttunk jobbat nála ennél. A tavalyi után nem jött össze neki, Ranbir Kapoor alakításával megette reggelire Dont. A rocksztár meg legyőzte a királyt. A fura az lett volna, ha ez fordítva sül el. Még úgy is SRK jó színész, csak talán majd erről a következő Chopra filmben fog többet mutatni, olyat, aminél jobbat majd tényleg nem lehet találni az évben.

Végére egy érdekesség. Az idei filmfaren átadták a 2500. black ladyt, amit pont AR Rahman kapott a legjobb zenéért. Pont. Hogy véletlen? Költői. Jöjjön inkább a lista a tovább mögött.

0 Tovább

A hét képe

0 Tovább

Meanwhile in Raaz

A minap kezdték el forgatni, már a harmadikat. Erről jönnek képek most. Az infók meg majd majd beesnek, hiszen a bemutató sem holnap lesz, hanem messze a nyár derekán. A főbb színészek Bipasha Basu és Emraan Hashmi. Rendező: Vikram Bhatt. 

0 Tovább

1 forgatási kép Kunal Kohli következő filmjéhez

0 Tovább

Om Finnair Om

A finnek jófejek. Vagy legalábbis a stwardesseik. A következő videóban éppen ők láthatóak, ahogy táncot lejtenek a Helsinki-Delhi járat utasainak a gép elindulása előtt. De nem ám akármilyet, hanem bw filmekbe illőt. Nagyon baba performansz, amit az egyik légiutas-kísérő talált ki, Helena Kaartinen, aki blogban el is meséli hogyan, miért történt minden.

Mint az kiderült, a fő céljuk az volt ezzel, hogy tisztelegjenek az Indiai Köztársaság kikiáltásának 63. évfordulója előtt (Indiába egyébként pont azon napon mutatták be az Agneepathot, az év várva várt mozijainak egyikét). Ami szerintem sikerült is nekik. Mind emberileg mind szakmailag ott volt, korrekt mutatvány, olyan "findian"-os. Szép is ilyet látni na. Ügyes-ügyes. A zene pedig innen való, ha a füledbe mászott volna.

0 Tovább

Voh Dekhnay Mein, ami egy LPNY zenei promo, az első

Ilyen az, ha Ali Zafar bwben próbál szerencsét és zenei rendezőt játszik. Bár nem annyira és jobban megkapó, mint a trailerben hallható, de a pakisztáni énekes érti a dolgát na. Pápápápárárárá. Mosolyognivaló az egész muzsika egyszerűen. Van is benne valami több, mint ami bw. Feel-good. Elsőre Amit Trivedi jutott eszembe róla. Ő az, aki hasonló dolgokat művel pl. Na de pár nap múlva érkezik az ost, akkor majd jól kielemezzük. De úgy igazán, ha ezt a szintet tudja tartani végig a lemez, akkor nem lesz baj ott se, szeretni fogjuk. Ja és végezetül a videóról is essék két szó: Aditi és Rao. Köszönöm. 

0 Tovább

Someday előzetes

Vagyis DANSZ. A Step Up kiskelettestvéréről azt mondják, hogy nem egy megszokott bw film lesz. De nem ám. Ez majd nemzetközi babérokra is tör, törne szépen. Hogy nem hiszed el? Pedig Salah Benlemqawanssa a francia díjnyertes hiphop táncos is szerepelni fog benne, komolyan. Először moziban, mégpedig egy hindi nyelvűben. Wow.

A film Saahil Prem rendező debütálása lesz. Talán a nyugati szemnek nem is annyira új a műfaj, de az indiai embereknek már igen. Akik hát "másfajta" táncokhoz voltak hozzászokva az eddigi bombayi filmipar végtermékeiben meg vannak is úgy általában a mindennapokban. (Persze azért ismerik, táncolják, csak a hagyományok, a kultúra szeretete van mindenekelőtt)

Annyi biztos, hogy a fiatalok a célpont. Nem titok, már a sztori is róluk szól. Arról, hogy kimennek külföldre, és ott küzdenek az élet beatjeivel. Vagy ahogy kergetik az álmokat személyre szabottan és együtt kísérleteznek valami pluszt kihozni a fejük felett állandóan változó világból meg magukból, a táncból, a barátságukból.

A minap tweetelte ki SRK, szóval arra majd nem lehet panaszkodni, hogy mert senki nem hallott róla semmit a megjelenés előtt. Mi van még? A teaseren nagyon látszik, hogy oda akarták tenni, meg akarták mutatni. És sikerült is összességébe, csak az ilyen new moves satöbbi kiírások már túlzásfaktorral bírnak, hogy "cöh na persze".

Amúgy pont Indiában ne sikerülne táncos filmet készíteni? Haha. Szépen néznénk ki. Kitkat rá. 

0 Tovább

Szeretnék egy "pussyt" adni neked

Russell Peters standupozik egyet a hasonló hangzású szavakról, amik kimondva mást és mást jelentenek akár ott Indiában, vagy itt hazánkban. Példaként hozza fel a puszi szót, ami nekik csak pussy, majd folytatja a susuval, ami lehet cici, de pisi is, csak az a nem mindegy hol melyik országban használod éppen. Na erről van most egy szűk 4 perces kivágott, magyarul aláfeliratozott videó, ahol ha minden igaz "első ízben vonja be a magyar nyelvet az előadásába". Ha meg tetszik, amit csinál a fazon (akiről azt írják amúgy, hogy a forráskódba szerepelt) akkor lehet nézni tőle még ilyet és hasonlót.    

0 Tovább

Gubbare zenés promo

Desis jazzes fütyülös darab az EMAET filmzenei összesből. Nem a legjobb, nem a legkedvencebb, a korongról, de a hidegben mégis jólesik, lecsúszik egyszer. Csak is egyszer. Mert egy Aahatein vagy akár a címadó dal közelébe nem érhet, amik már a megjelenés óta állandóan hallgatás alatt állnak. A videó meg. Az is jójó, korrekt, bár sok új jelenet nincs benne, a nagy részét már láttuk. Lassan jöhetne a film.  

0 Tovább

Talaash teaser

hjzhwacvfgnjk. Valami ilyesmi volt a reakcióm első ránézésre. Azaz nem jutottam szóhoz, ha meg szerettem volna, akkor ez jött ki belőlem. Nagyon, de nagyon jónak néz ki. Még a tegnapi Agent Vinodnál is jobb, csak hogy lássuk a mércét, a miheztartás végett, pedig emlékszel, az is bejött eléggé.

Ebben Aamir rendőrt alakít, Rani az asszisztense lesz (?), és hozzájuk csatlakozik még Bebo (aki az előzetes hírek szerint tényleg utcalány lehet). A sztorival kapcsolatban sok a kérdőjel mondottam volt. A cast azonban kivételes, így még soha nem látott féle. A zenét Delhi Bellys Ram Sampath szerzi, a sztorit meg az a Zoya Akhtar írta többek között, akinek 2011 legjobb filmjét köszönhettük, a ZNMD-t. Rendezte: Reema Kagti. Várjuk!

0 Tovább

És akkor AV előzetes

Nézzük, van itt egyszer bond, bourne és persze bw élmény a négyzeten. Két perc, ami nem sokat beszél, nem sokat mutat, de pont annyit, hogy téged is érdekeljen már az a kérdés:

Who are you?  

0 Tovább

Talaash poszter

Olyan digitálisos. Azt mondja a tagline: the answer lies within, aha. Amúgy a filmről még mindig nem lehet tudni semmi biztosat, csak azt, hogy holnap az Ageneepath premierjén mutatják be az első teasert, ami remélhetőleg a webre is felkerül majd, hogy láthassunk végre valamit belőle is, az év egyik legjobban várt mozijából.  

0 Tovább

Ilyen az ügynökök élete

A trailer nemsokára jön hozzá, de addig nézzük Saif Alit, ahogy éppen arról beszélget véres fejjel, hogy már bw se a régi, és mit be nem vállal a siker érdekében.

 

0 Tovább

Ranbir Kapoor krikettezik a Barfii forgatásán

Gondolom két jelenet között ütik el így az időt, persze az sincs kizárva, hogy a film része lenne. 

0 Tovább

Jeene De Jeene De Jeene De és még háromszor

Ez a szám még mindig olyan jó, mint amilyen volt pár napja. Még a sokszori hallgatások, visszajátszások után sem adja meg magát. Szívesen vesszük elő újra és újra, a dallamtapadásos refrénnel együtt. Mohit Chahuan #fuckyeah! Most meg promo videt is kapott - amiről tudjuk azt is, mert tudjuk, hogy hogyan készült. Nézzük csak. Lehet a zene mondatja velem, az ahhoz fűzödő gyengéd és szoros szálak, de minden egyszerűsége ellenére ez is tetszik.   

0 Tovább

Shah Rukh Khan és a tamil feldolgozások

A bollywoodhungama számolt be arról a minap, hogy két nagyon is ígéretes remake közül választhat bw királya. A döntés egyedül már csak az ő kezében van, rajta a világ szeme. Tessék tippelni. Hogy mikből lehet? Mondom gyorsan.

Az egyik AR Murogadoss Ramana filmje, a másik meg Menon Vettaiyaadu Vilaiyaaduja (egyik se piskóta teszem hozzá). Ez utóbbiban pl rendőrt alakíthat, amire legutóbb a One 2 Ka 4 kapcsán volt lehetősége, azóta nem is igen láttuk ilyen szerepkörben. S úgy is hírlik erre hajlik inkább, tehát van és lehet esély arra, hogy újra egyenruhát ragadjon a színész.

De nem csak az ő neve merült fel, hanem egy másik Khané, Salmané, is. Sokak szerint vele is szívesen leforgatnák a hindi verziót, bár ezt Menon mindenhol cálfolja. Azt mondja, erről szó sincs, mivel ez csak SRK filmje lehet, benne és vele gondolkodnak, másban nem. Addig legalábbis, amíg nem ad egyértelmű választ a felkérésre.

Mellette szól az is, hogy Kamal Haasan, aki az eredetiben alakítja ezt a rendőr szerepet, megfelelő választásnak, jelöltnek tartja SRK-t. Sőt amikor megkérdezték tőle, hogy ki játssza el majd őt hindi remakeben, azonnal azt válaszolta, hogy Shahrukh.

Érdekesség még, hogy a film, az oridzsinalt látva sokak szerint Aamir Khan közelgő Talaasha lehet (sötét- noiros-rendőrös).  Ezért sokan úgy gondolják, hogy SRK még azért sem bólintott rá VV- ra, mert előtte megvárja, hogy a Talaash hogyan fog szerepelni a kasszáknál. És csak azután tesz pontot az ügy végére.

0 Tovább

Dhanush élete első bw filmjére készül

A sikeres tamil színész, a Kolaveri Di egyik ásza (énekese) a bizonyos Raanjhnaa című filmben fog szerepelni, egyúttal debütálni is hindi nyelvű moziban.

A korábban Tanu Weds Manu rendezője Aanand L Rai hosszú-hosszú keresés után (hat hónap) talált rá, miután látta az Aadukalamban. Megtetszett neki a játéka, amiért egyébként komoly díjakkal is elhalmozták, majd úgy döntött, hogy az új szerelmi történetében, a becsületes, rendes, egyszerű fiú szerepét nem Shahid Kapoor, hanem Dhanush fogja majd alakítani.

A színész természetesen izgatott a projekttel kapcsolatban. Úgy nyilatkozott róla, hogy Aanand filmje eltér a hagyományos moziktól, ami mindenképpen jó, és fontos tényező is volt a választás okán. Valamint azt tervezi, hogy megtanul hindiül. A forgatás végére pl már folyékonyan szeretné beszélni. 

0 Tovább

Agent Vinod poszter #2

A képlet vajon mi? A csokornyakkendős SAK az elsővel ellentétben itt már két fegyverrel áll a kezében, mögötte pedig vörösben úsznak a helyszínek, ahol teszi a dolgát meg ahogy és amikkel. Tipikus. Olyan tipikus bwféle poszter, picit sok már, de azért az a cím, a főfelirat, a logó még mindig nagyon bejön. Chak de Vinod!

 

0 Tovább

Des Rangeela

Az a helyzet, hogy a yrf yutub csatornája lesz lassan az én új személyre szabott játszóterem. Guilty pleasure egyszerűen az, főként a magamfajtának rátévedni úgy a videómegosztóra, hogy nap mint nap jobbnál-jobb zenés táncos videk fogadnak ott, nagyon jó minőségben, feliratozva(!!!). Pacsit nekik, innen a fotelből. Következzen is egy akkor a sokból, ami tipikusan a jajde nehéz választás volt fajta. Nem mintha nem szeretném, félreértés ne essék, csupán a többit is posztolni lett volna kedvem, ebből a filmből, vagy a másik akárhányból ami yrf kipakolt, közzétett mostanság. De nem kell sírni nagyon, majd azok is befutnak meg mondom tessék feliratkozni, követni, úgy lesz a jó. Pláne ha ilyenekkel van tele. Nagyon nagy kedvenc.

0 Tovább

18th Annual Colors Screen Awards

Az elsőt beágyazom, a töbi folytatás meg ide kattintva érhető majd el azoknak akiknek. Jó szórakozást hozzá. 

0 Tovább

Zee Cine Awards 2012

Ez is megvolt. Korrekt. Igazából sokat nem lehet hozzátenni. Bár van rajta pár érdekesség, nem vitatom, de azért továbbra is a Rockstar-ZNMD-TDP viszik el a főbb díjakat, mind-mind-mind megérdemelten. Itt a lista, ha mégis.  

Best Actor (Popular) – Ranbir Kapoor (Rockstar)

Best Actress (Popular) – Vidya Balan (The Dirty Picture)

Best Director – Imtiaz Ali (Rockstar)

Best Actor (Jury) – Shah Rukh Khan (Don 2)

Best Actress (Jury) – Vidya Balan (The Dirty Picture)

Best Film (Jury) – The Dirty Picture

Best Action Film – RA.One

Best Debut Female – Parineeti Chopra (Ladies vs Ricky Bahl)

Best Debut Male – Rana Daggubati (Dum Maaro Dum)

Best Story – Zoya Akhtar and Reema Kagti (Zindagi Na Milegi Dobara)

Best Debut Director – Siddique (Bodyguard)

Best use of Media – RA.One

Song of the Year – Chammak Challo (RA.One)

Lifetime Achievement Award – Jeetendra

Best Choreography – Ooh La La (The Dirty Picture)

Best Lyrics – Irshad Kamil (Rockstar)

Best Song – Ishq Sufiana (The Dirty Picture)

Best Singer (Female) – Shreya Ghoshal (Saibo from Shor In The City)

Best Singer (Male) – Mohit Chauhan (Jo bhi main from Rockstar)

International Icon Female – Katrina Kaif

International Icon Male – Farhan Akthar

Best Music – AR Rahman

Best Marketed Film – RA.One

Best Supporting Actor – Farhan Akhtar (Zindagi Na Milegi Dobara)

Best Supporting Actress – Swara Bhaskar (Tanu Weds Manu)

Best Sound Design – Resul Pookutty (RA.One)

Best Actor in a Negative Role – Prakash Raj -(Singham)

Best Cinematography -  Carlos Catalan (Zindagi Na Milegi Dobara)

Best Editing – Aarti Bajaj (Rockstar)

0 Tovább

Photoset

0 Tovább

Üzenetstop

Innen a film meg, amiben és ahol elhangzott: a Rab Ne Bana Di Jodi.

0 Tovább

Bipasha

Basu van és lesz annyira menő a Jodi Breakersben, hogy róla még szám is készül. Mert she is hot. Ami rendben is van, jogos, csak a zene ne lenne unalmas. A helyzet az, hogy ezt még a látvány se viszi el, menti meg. Persze remélem azért van akinek így is bejön. Most egy hallgatás nekünk bőven elég volt ebből, majd a filmben még egyszer úgy is előkerül, talán ott, avval jobban "működik" majd.

0 Tovább

Sunlo Zaara

Ismerős? Naná. Korábban volt ez a hét zenéje topikban is már. Vagy mégse? Mégse. Hiszen, míg az tamil nyelven szólalt meg, Anbil Avan néven, addig a Sunlo Zaara már hindin teszi. Hallod, jól hallod, ugyanaz, csak más nyelven.

Az okát megírtuk már. Ami röviden annyi, hogy a VTV tamil film nagy és indokolt sikerére való tekintettel a hindi változatát is elkészítették bwban (ez lesz Ek deewana tha), és ezt hamarosan (február) be is mutatják majd a moziszínházakban.

Új helyszínek, új színészek. De mi is van a zenékkel? A helyzet az, hogy AR Rahman nagyon nem nyúlt bele egyikbe sem. Jójó minek is tenné, hiszen mindegyik úgy tökéletes, ahogy van. Végül a szöveg megmaradt, csak a nyelvben, és vagy énekesekben van, történt változás a korábbiakhoz képest.

Ezek után, ezeket hallva, összehasonlítva mindenki önmérlegeljen, hogy melyik tetszik jobban a másiknál. Egyáltalán van e akkora különbség? Vagy nincs is? Mi már a Hosannanál jól megmondtuk, hogy az eredeti a legjobb. És ez erre a dalra is igaz, mint ahogy mindegyikre egyébként az Ek Deewana Tha soundtracken. Nem lettek rosszabbak, félreértés ne essék, csak magamat tudom idézni ez ügyben: tamilra írták direkt, és az volt az első szerelem, - szóval nehéz az útjába állni, helyére lépni, mert annyira berögzült az összes a fejbe. De azért csekk neki.

0 Tovább

Then they took a... BREAK

A kemény meló után szükség van erre mindenkinek. Még a rendezőknek, a színészeknek, statisztáknak, egyszóval az egész forgató csoportnak, mert ők is emberek. De kik? Ja, az Ek Main Aur Ekk Tu stábjáról van szó, akiket Imran Khan vblogol. Most már nyolcadszorra. A videt végignézve már csak egy dolog nem hagy nyugodni senkit, hogy Kareena Kapoor miért nem ugrott bikini outfitben a medencébe, vajh miért? De ez is kiderül. Majd. Legközelebb. Ezt ígérik. 

   

0 Tovább

Scenes from India

Most a the Athlantictól. 41 képet gyűjtöttek össze, ami szerintük is csak töredéke India világának. De azért kis betekintésnek ez is megfelel. Ahogy írják: 

"Diversity is everywhere in India, from its religions and languages to its economy, and climates. The second-most populous nation in the world, India is home to more than 1.2 billion people. Most are Hindu, but seven other religions -- including Islam, Christianity and Sikhism -- make up nearly 20 percent of the population. January 26 will be India's 62nd Republic Day, marking the date in 1950 when the country's constitution came into force. Collected here are recent photos from across the vast nation, offering only a small glimpse of the people and diversity of India."

Igazából ezzel jól össze is foglalják pár mondatban, amit sacperkábé mindenki tud, vagy tudnia kell erről az országról. De az egész kiemelt szöveg lényege egy szó. Sokszínűség. Talán ezért is lehet mindig jó portfóliókat, fotó sorozatokat, miegymást készíteni Indiáról. Pontosan olyat, mint amilyen az övék lett itt. Mert jó tényleg. Pl. alá is feliratozzák az egyes képeket, hogy mikor lett lekapva, ki van rajta, mit csinál és így tovább. Szuper. Még háttérképnek is mehet, ha arra lenne kedvünk. S egy kedvenc ide a végére:

0 Tovább

How to make it: Tere Naal Love Ho Gaya songs

Régen volt már a rovat. Jóllehet eddig nem is találkoztam olyan új dologgal, amiért érdemes lett volna posztot nyitni. Egészen eddig. Hiszen most a TNLHG zenék miatt kénytelen vagyok és voltam ezt megtenni. Egyrészt az aktualitása miatt: a soundtrack a napokban fog befutni, bár a szerencsések már a kezükbe vehették és hallgathatnak egyet mindenképpen, ez itt a reklám helye. Másrészt, mert a jó zenékhez szemmel láthatóan jó videók is fognak párosulni, amik már megtekinthetőek, nyilvánosak egy ideje bárki akárki számára. Ezekből lesz egy csokornyi a továbbiakban.

Annyi különbség azért lesz a megszokott #howtomakeitinbollywood kontentől, hogy kevesebb beszéd, és több 1234 action lesz benne. Ergó még jobban közelebb hozza azt, ahogy készülnek ezek. Tényleg csak mutatják, miközben mi itt a fotelban bámulunk tátott szájjal hogy miből is lesznek az egyes tánclépések, hogyan állnak össze végén egy teljes koreográfiává. Reggelig lehetne nézegetni az a helyzet. A kedvencem az pl, ahogy ruhát vált Ritesh _úgy táncolok mint srk_ Deshmukh a Tu Mohabbat Haiban 2:55-től, komoly. Ebből, de nem csak ebből látszik az, hogy mennyire (továbbra) is kemény meló van ezekben a zenés olykor táncos filmrészekben. Hatalmas jelenet. De van más is, csekkold csak le szépen ügyesen okosan a többit is. Megéri, megérdemli. Tessék. Ami meg lett belőlük, az eredmény, azt promo szintjén be is lehet vizsgálni.

0 Tovább

We No Speak Indiano

Or? Whaaa... Kiszivárgott vagy kiszivárogtatták indokoltan? Lényegtelen. Inkább élvezzük, amíg lehet.

A tények. A Housefull második részének premierje odébb van, idővel foglalkozunk is vele. Na jó az igazság az, hogy nem számítottunk arra, hogy most itt ebben a hónapban, a mai napon már lesz egy vid róla, belőle, bár kétes minőségben, de releváns tartalomként. Ilyen ez a bwszakma.

Hogy mit látunk? Akshay, Ritesh, John rázzák a parketten szemüvegben meg mindenféle színű öltönyben. A zene meg? Ismerős. A címben utaltam rá. Mégis BAND BAJGAYA PAPA KAA szól már  egy ideje a hangfalakból megállás nélkül. A jelszó: Sajid Wajid. Ők csinálják a zenét, tudod, akik legutóbb a Dabanggal nyertek Filmfaret. Húha, azaz.

0 Tovább

Agent Vinod poszter

Saif Ali Khan kémkrimije felesége Kareena Kapoor társaságában. A sztori még kérdőjel, de azt mondják több helyen is, hogy olyan James Bond-szerű lesz. Nézem és hát a plakát tényleg erre emlékeztet.

A rendező Sriram Raghavan. Akinek eddig egy Ek Haseena Thi és egy Johny Gaddaar áll a neve mellett, amik elsőre nem igazán mondanak sokat, pedig a web közönsége agyondicséri őket. Nocsak? Mi több ezt az alkotást is határozottan várják. Határozottan.

A címhez hozzátartozik még, hogy 1977-ben már bemutattak egy Agent Vinodot, de Raghavan egy interjújában cáfolta, hogy ez annak valamiféle remake lenne. Majd azt is elmondta, hogy az ő darabja izgalmas, akció dús karakterekkel teli lesz, amit Mumbaiban, Marokkóban és Lettországban forgattak.

A legújabb hírek szerint pedig jövő héten már teasere is lesz, amit az Agneepath előtt vetítenek majd le. Addig marad a poszter, ami nem is bw hétköznapi, talán csak a dátum felesleges alá, anélkül szebb lenne.

0 Tovább

Saj Dhaj Ke

Szórakoztató, táncolnivaló, bolond és egyben életerős muzsika is ez Pritamtól Mika Singh tolmácsolásában. Amit annyira szerettünk, hogy 2011 legjobb 20 dalának felsorolásában is helyet szorítottunk, vagy inkább ő magának. Pedig ha onnan (kontra oldal) nézem a sztorija szokásos: welcome zene n+1, a külföldön élőket, visszatérőket figurázza ki, ahonnan jöttek, ahogyan satöbbi. Nem újdonság ez. De azért a punjabi sangeet élénk érzésben verhetetlen. Pl akárhányszor halljuk mindig leterel a székről a parkettre, hogy danszolni van rá kedvünk újra és megint. Mi több, a videó sem csúnya, öröm nézni. Hogy te is szeretnél így táncolni? Én is.  

0 Tovább

Deva Shree Ganesha rocks

Láttuk már 90 secben, de ha nem volt elég és többet néznél belőle, akkor van már teljes vid is hozzá idelent befűzve. A zene az Agneepathban hangzik majd el - és lesz így látható, 2012 egyik legmeghatározóbb filmjében (hipotézis, nem bizonyíték), ami a jövő héten érkezik a moziszínhazakba. Szóval már nagyon közel van a bemutató, azért is tesznek rá még egy promolapáttal, hogy menjél rá, ne egyedül, vigyél magaddal még egy embert. És van, aki még így se menne? Most viccelsz ugye...

0 Tovább

Miért nem lett Salman Khan jelölve az idei 18th Screenen?

Ezt kérdezték meg majdnem mindenkitől, aki a díjátadó előtt a red carpet közelébe járt. Igazából teljesen feleslegesen. Mert valljuk be, mit érdekli Salman Khant az, aki meg jelölve lett éppen. Persze oké értem én, hogy nála blocbusterebb filmet senki nem csinált - olyan gyorsan - 2011-ben, senki, de hát ha egyszer nem jelölték, akkor nem. S azt hiszem Srk valamennyire  nagyképűnek, önzőnek tűnő mégis legfrappánsabb reakciója mutatja meg igazán, hogy nem kell rajta sokat  rollerezni, mert ez van és bumm. Vállvonogatással intézi el, még kommentár se kell hozzá. Persze ő megteheti (a jó baráti viszony befigyel, haha), míg a többiek csak rácsodálkoznak (komolyan), ragozzák satöbbi, de minek.

Ja és még valami. Tényleg egyszer lenne már egy olyan videó, ahol nem SK stb lenne a téma, hanem pl olyan filmekről beszélnének, kérdeznék a sztárokat, amik nem jutottak el ide, pedig igazán helyük lenne. Mint pl I am vagy Dhobi Ghat. Mert inkább Aamir Khanról legyen szó, mint Salmanról, nem? Van különbség. És folytathatnám a sort, a low budget filmekkel, a noname feltörekvő fiatal rendező és színészgnerációval, de ezekről csend van. Kár. Helyette nézzük inkább Salman Khan esetét az awardsokkal. 

0 Tovább

Filmnapló

2012 - JANUÁR

Rockstar 9/10 (BW, 2011)

Imtiaz Ali megcsinálta. Úgy, ahogy arra számítani nem is lehetett. Hiszen mindamellett, hogy egy rocksztárt keltett életre a vásznon, aki tényleg ott született meg előttünk - még gyerekfejjel jóformán, amellett egy igazán szép szerelmi történetet is adott a szemünknek. A legszebb az egészben pedig az, szerintem, hogy a kettőt egymás nélkül el se tudjuk képzelni. Így volt kerek egyszerűen, amibe még az is belefért, hogy a modell Nargis élete első alakításában akadtak pici zátonyra futások. De mégse süllyedt el, mert az élete (s az év) legjobb alakításával előrukkoló Ranbir Kapoor ott volt mellette és kihúzta mindig minden gyenge periódusában a vízből. Összegezve. Általában nem a rock az istenem, de itt nem tudok jobb szót rá mondani: elhittem a naiv, butuska rocksztári babérokra törő fiatal történetét. Aki, hogy még jobb legyen érzelmeket akar összeszedni, minél többet, minél fájdalmasabbat.       

Patiala House 5/10 (BW, 2011)

Akshay Kumar indiai féle krikettbe utazik. Vagy csak szeretne, mert apja nem engedi neki. Az irl család és ház fője inkább meghal, mint sem hogy fia nem hazai, külföldi színekben játssza ezt a felettébb fura játékot. Ez az alapsztori. E köré épül fel a patiala house. Lényegében mindenki fél az álmainak élni, vagy más tenni, mint amit az apuka mond. De. De a fiúnak esély nyílik arra, hogy szerepelhessen a válogatottban, és ezért mindannyian összefognak, érte, a családfő ellen. Hazudnak, mindent kitervelnek jó előre. Ami izgalmas is lehetne, de nem az. Ez nem a Chak de India, a Lagaan vagy a Dil Bole Hadippa. Ez a háromnak maszalaja, plusz drámával agyonöntve. Eléggé felejthető alkotás lett belőle, pedig a vezértéma (irl és krikett) többet ígért elsőre. Akshay Kumar meg hiába próbálkozik, egyedül kevés volt ehhez meg amúgy is az, upsz.  

Shor in the City 7.5/10 (BW, 2011)

Valahol jó látni ezeket az innovatív low budget filmeket, amik nincsenek kitapétázva sztárokkal, és még mellé nem is színesek, nem takaróznak rózsaszín felhőbe, már ami a sztorikat illeti. Itt pl. megint egy más világ, az a valós tükröződik vissza a vászonra Mumbairól. Ahol pörög az élet, mindig történik valami, most is pár figurával, akik megpróbálnak talpon maradni valahogy ebben az őrült városban. Három különböző történet van előttünk, amik egymással összefüggnek, ahol a káosz honol és uralkodik. Avagy karma is a bitch. Mert a rossz ha egyszer megtalál, akkor onnan nehéz kikeveredni. Nekik sem sikerül. Álmaik azért vannak, de látszik, hogy ez nem ámeriká, itt nem könnyű azt megvalósítani. Ha külföldről jössz haza, úgy is érhetnek meglepetések. Ha oda születsz és sportoló lennél, a tehetséged nem minden. Ha pedig tényleg a sötét sikátorok a te hazád, akkor csak egy esélyed van, maradt hátra. Az pedig a küzdés. De a SitC azért nem veszi ennyire komolyan magát, sőt. Humoros oldaláról közelíti meg a dolgot, de úgy, hogy érdekeljen is az összes életsztori, hogyan fog majd a végére pont kerülni. Egy káosz komédia a javából, de még milyen…       

0 Tovább

Jeene De

Ilyen az amikor Mohit Chauhan szépen, lágyan, könnyedén énekel. Nagyon jó. Messze a Tere Naal Love Ho Gaya ost legjobb darabja, nálam a többit simán előzi, megeszi reggelire, mint ti a calacitrat szoktátok yikes. Egyébként elsőre teljesen fura volt így hallani az énekest, megmondom miért. Mert a fülem már hozzá szokott a kemény, rockorientált sadda haqra (2011 legjobb zenéjére). Pontosabban arra, amit ott varázsol, művel ő a hangjával, amivel karcol ott szó szerint meg lázad. Írtam is róla, emlékeztek? Na de az már a múlt. Ugorgyunk is. Mert itt ezzel a Jeene Devel bizony 2012 egyik legjobb dalát hozza el, az a nagy megérzésem, teszem hozzá: már megint. Kiváló.  

0 Tovább

London és Paris és New York van poszteren

A trailert szerettük, és ezek a poszterek is jók. Ötletesek. A tagline meg? 3 days... infinite moments... inkább nem nézünk oda.

0 Tovább

Filmnapló indul

Ilyen sincs még. Meg aztán, ha nincs is írás külön valamiről, legalább itt, ebben legyen pár karakter megejtve jól róla. Rendszerezésnek sem utolsó, visszakövető funkciója is van, láthatom pl mik voltak meg, és azok hogyan ízlettek első, második, hamadik n+1 nézéskor. Úgy tervezem egyébként, hogy nem csak bw darabok szerepelnek csak is, hanem telugu és tamil nyelvűek is fel-feltűnnek a naplóban. Persze annak függvényében, hogy volt e szerencsém ezekhez pont abban a hónapban, abban az időben, időszakban, érted na. Sok mindent már nem lehet rajta ragozni, talán nem is kell. Mindenhol a film címe, a pontszáma, a bemutató éve és a helye fog szerepelni. Lehet trailerlinkkel megtoldva is. Mindezekhez pedig pár soros szubvélemény párosul, ami meg olyan különleges lenne, az úgyis nagy posztot kap. Majd. Az egész holnap veszi kezdetét, mert csak. Hogy hol fogod megtalálni? Az oldalsávba jelölve lesz nyugi, hogy oda lehessen, tudjál találni te is, meg hogy ne vesszen el egyszerűen a posztok tengerében. Úgy ennyi felvezetésre elég is. Minden többire meg ott a a mastercard cuccnapló, holnaptól.    

0 Tovább

2 képok, hogy miért is érdemes a Ladies vs Ricky Bahlt megnézni


0 Tovább

Hírhétfő

1) Vidya Balan kisszínes. Első. A színésznőnek kinéz egy item number. Legalább is Vidu Vinod Chopra azt szeretné, ha új filmjében, a már emlegetett, nagyon várt Ferrari ki Sawaariban Vidya lenne az item girl. Aki szerinte tökéletes választás is lenne. Azok után pláne, hogy 2011-ben a legjobb női alakításokat neki köszönhettük a NOKJ és a TDP mozikban. Második. Vidhu Vinod mellett Shah Rukh Khan is szívesen dolgozna vele együtt. Miért is ne? Mint mondta, Vidya egy csodálatos színész(nő), akitől több filmet is látott, és mindegyikben kiválóan teljesített. A király azt reméli, hogy egyszer majd sor kerülhet a közös szereplésre.   

2) A Mumbai Mirror értesülései szerint a Yash Raj Film Rani Mukherjeet akarja a Dhoom 3-ba, akinek hasonló szerepet szánnának, mint ami Aishwarya Rainak a kettőben volt. A filmről legutóbb éppen azt írtuk, hogy Katrina Kaif tűnne fel benne egy item numberben. De ez még azóta sem biztos, képlékeny az egész. Ugyanis a folytatás bejelentésétől kezdve állandóan szivárog(t)nak a nevek, hol Srkt, hol pedig Deepikat boronálták már össze a filmmel. Az más kérdés, hogy Raninek nagyon örülnénk, ha tényleg csatlakozna a franchisehoz, a jól megszokott Abhishek-Uday duóhoz.

3) Sonu Sood visszatérhet a Dabangg folytatásában. Ez már csak azért is érdekes, mert korábban még az ellenkezőjéről cikkeztek. Azonban úgy tudni, hogy Salman Khan nélküle nem tudta volna elképzelni a folytatást, csak vele. Ezért közbenjárt az érdekében, azok után, hogy kiírták, majd pedig felkérte valami születésnapi zsúron jó sok ember előtt, hogy szerepeljen már a második részben is, amire végül Sonu igent mondott. Mint a szerelmesek.

4) Arif Zakaria a 2011-es Haunted (3d horror) után ebben az évben a Krrish 3-ban és Jannat 2-ben is látható lesz majd. Kicsi szerepekben, de ahogy mondta, boldog, örül neki, hogy ilyen filmekben is szerepelhet már. Azt is elárulta, hogy a Krrishben egy tudóst alakít majd, míg a Jannatban pedig egy zsarut. Meglátjuk sikerül e betörnie a bw bizniszbe.

5) The Immortals of Meluha filmben! Azok után, hogy Karan Johar megszerezte az ehhez szükséges, megfilmesítési jogokat, Amish Tripathi bestsellerét nagy képernyőn, széles vásznon, arra adaptálva is lehet majd élvezni. Karan twitteren annyit írt, hogy már keresik is a rendezőt, majd ha az megvan, akkor kezdődhet is a munka a forgatókönyvvel. Maga a The Immortals of Meluha egy Shiva trilógia sorozat, s itt lehet róla bővebben utána olvasni.

0 Tovább

A következő Kunal Kohli film

Aminek a hírekkel ellentétben nem a Teri Meri Kahani a címe. Nem az, nem, de más sem. Egyelőre csak cím nélküli projekt, de whatever, mert már most hatalmas várakozás előzi meg. A bw rajongók körében, akik türelmetlenül ülnek a seggükön (én is ott vagyok valahol, jelentkezem) és vágják a centit, számolnak vissza nap mint nap a bemutatóig. Jogosan kérdezheted most tőlem, hogy mire fel ez a nagy hype?

Válaszolok is rögtön. Két oka van.

Egyrészt a rendező, annak személye miatt. Ő az ugye, aki a Hum Tummal és a Fanaaval bizonyította, hogy érti a dolgát, ha filmkészítésre adná a fejét. Másrészt ott a cast, akik lázba hozó faktorok a várakozás a megnézés miértjében. Ugyanis, tudniillik név szerint egy Priyanka Chopra és egy Shahid Kapoor viszik el a főbb szerepeket a közelgő noname moziban. Ami páratlan. Nem azért, mert először szerepelnek így együtt egymás mellett, hanem mert a Kamineyben olyan jók voltak, hogy az egy újrázásért kiáltott. És azt hiszem egy láv sztori erre a legalkalmasabb, megfelelőbb alternatíva.

Mert Kunal Kholi mi mást készítene hello! Persze az ő érdeme is, hogy sikerült ezt a nyerő párost újra összehoznia ezért az időtlen romantikus történet kedvéért. Amiben a hírek szerint modern és régi korokat átívelő párok szerelmi meséjét követhetjük majd figyelemmel.

Infomorzsák, fél információk vannak, lehet olvasni össze-vissza. Más kérdés, hogy ezekből mennyi az igaz tartalom. De ami van és megtalálható az a következő. Az egyik szál, történet 1960-ban fog játszódni. Itt Shahid zeneigazgatót, Priyanka meg feltörekvő színésznőt fog alakítani. A másikban pedig 1910-ig megyünk vissza. Punjabba. Erről a részről csak annyi derült ki, hogy annyira megváltoztak azokhoz az időkhöz képest a domborzati viszonyok, hogy végül nem tudtak ott forgatni. Tehát kénytelenek voltak saját maguk Munish Shappalal az élen felhúzni, építeni egy akkori Punjabot.

Ami biztos, twitteren satöbbi megerősítettek a felek, hogy a film forgatásának utolsó ütemezése is lezajlott már időközben. Négyszeres Shahid-Priyanka avatart ígérnek a rajongóknak. Akiknek a bemutatóra még várni kell, egészen nyárig. Képek azért vannak a tovább mögött. Várjuk!

0 Tovább

A Mahabharata filmben?

Az fantasztikus lenne, a világ legjobb filmje - mondta ezt Shah Rukh Khan, akinek a következő nagy álma, projektje ezt elkészíteni házon belül (producer is már a színész) a Ra One után mindjárt. Majd azt is hozzátette, hogy kb olyan lenne, mint a LOTR trilógia, epikus de nagyon, ahol gyönyörű szuperhősök szaladgálnak felalá a vásznon. Sőt, akik még kúlabbak is 20x legalább az iksz men féle társaságnál. Nap és tűz istenei, szörnyek, szellemek többek között – am(k)iket még tényleg nem láthattál itt-ott képregényben, korábban, akárhol. De hogy mi is ez a Mahabharata?

„India talán leghíresebb történelmi eposza. Vjászadéva állította össze szanszkrit nyelven. Azt mondják, hogy 110 000 versével a világirodalom legterjedelmesebb alkotása. A Bharata szó India eredeti neve, illetve arra az uralkodó dinasztiára is utal, amelynek élén Bharata Mahárádzsa, a világ akkori legfőbb uralkodója volt. A Mahábhárata cím így a "Hatalmas India" történetét vagy "Bharata nagy nemzetségét" jelenti. Ez a mű Pándu király (Bharata nemzetségének egyik tagja) öt fiáról - Judhisthiráról, Bhímáról, Ardzsunáról, Nakuláról és Szahadéváról -, valamint a kuruksetrai csatáról szól.„

Mi van még?

A hírek szerint Srknak miután tetszik az Avatar, nem is annyira a film, hanem ahogyan készítették, - motion-capture technológiával meg egyéb finomságokkal -, ezért azt szeretné, ha ennél a filmnél is hasonlóképpen járnának el majd a minél szebb megvalósítás és megjelenés (aka vizuálorgia) érdekében, mert úgy lenne csak aztán az igazi.

Az biztos, hogy nem a levegőbe beszél a király, amikor erről kérdezik, mert úgy tudni, hogy már koprodukció is felmerült bizonyos 20th century fox és warnerrel egyetemben. Felőlünk aztán jöhet, tényleg nagyon izgalmasnak ígérkezik a háttértörténetet olvasva, megér egy misét mozit. Akkor meg pláne, ha nem lesz belőle egy újabb Ra One, amiről maga Sharukh is azt nyilatkozta, hogy bárcsak jobb lett volna egy picit. Hát hajrá. 

0 Tovább

Filmfare Nominations Party megvolt?

Csak jelöltek vannak, a díjkiosztó még odébb, de a Filmfare (az 57.) már előre ünnepel. Hogy mit is? Magukat talán, vagy inkább a jelölteket? Who knows? A lényeg, hogy a vörös szőnyeget már le is terítették erre az alkalomra, amin főként azok sztárok, rendezők tipegtek, akik jelölve lettek az idei filmfaren ilyen-olyan kategóriákban. Amiről meg fecsegtek ők, ezek a suitupolt celebek a kíváncsi újságíróknak a péntek esti funfunfun parti előtt, az nagyvonalakban az awardsról szólt (meglepődtél mi?). Arról kábé, hogy az milyen fontos is az és blablabla. Aztán pl még arról, hogy melyik filmet tartják a legjobbnak 2011-es évjáratból. B-Town erre azt üzeni, hogy Zindagi Na Milegi Dobara. Vagyis a legtöbben ezt mondták, felelték a kérdésre. Ami szerintem is jó döntés. Lenne csak akkor igazán, ha a két hét múlva megrendezésre kerülő eventen is ez a cím kerülne elő a borítékból a legjobb filmként. De meglátjuk. Most jöjjön egy video ide beszúrva, hogy mégis ki mit viselt, mit mondott már azon a bizonyos red carpeten. Aki meg képek között akar mazsolázni, annak kitkat és már megy is. 

0 Tovább

18th Annual Colors-Screen Awards győztesek

Tippeltem rá anno. Vissza lehet lapozni. Nézem, voltak is telitalálatok szép számmal, ez mindenképpen öröm - nekem legalább is. Ami nem, hogy a legjobb film kategóriájában minek kellett ide két győztest hirdetni, komolyan, az teljesen felfoghatatlan (szokás, vagy mi). Remélem máshol azért nem ez lesz a forgatókönyv. Ami jól látszik, hogy a TDP az event nagy nyertese. Mellette a Shaitan (mondom én), a Delhi Belly, az Aarakshan büszkélkedhet sok-sok díjjal. De a ZNMD is kapott néhányat ámen (meg Srk mégis). So-so jó lista is lehetne ez, korrektül szólna, csak pont a legjobb filmnél remegett meg a kéz, így se olyan rossz persze. A tovább mögött a lista folytatódik még még és még.

Best Actor
Ranbir Kapoor - Rockstar

Best Actor (Female)
Vidya Balan - The Dirty Picture

Best Film
The Dirty Picture
Zindagi Na Milegi Dobara

Best Director
Milan Luthria - The Dirty Picture

Best Performer of the Year
Ekta Kapoor - The Dirty Picture

0 Tovább

A London, Paris, New Yorknak már trailere is van

És hogy mire is hasonlít így elsőre? Kettőt találhatsz! Pontosan, a híres romantikus before sunset & sunrise filmekre. Azokra igen, amiknek most kimondatlanul a desi maszalas változata érkezik az indiai mozikba márciusban - Anu Menon által rendezve. Egyébként erre számítani is lehetett, az "ötletlopásra", már az első infókat olvasva, én pl megmondtam ugye. De és mégis whaaa, ennek ellenére, wow (csak így). Baromi hangulatos cuccnak tűnik, a színészek jók (a szöveg egyszerű, de nem kell a koelho), és a zenét se felejtem el gyors kiemelni, hiszen Zafarhoz tartozik az is, meglátszik-hallatszik rajta (bár valahonnan nagyon ismerős, mindegy). Nem meglepő, támaszkodom is replayre már egy ideje. Nem enged el.

0 Tovább

Deva Shree Ganesha

Valaki azt hiányolja kommentben miért nem táncolnak? Izé. Szerintem ez az a dal, ha csak hallod és nem érted még akkor is, aminek nincs szüksége rá. Mert így ebben a formában, aláfestő funkciójával is komoly plusz hatást, érzelmeket nyújt, dob a jelenetbe. Sőt, maga külön is megállja a helyét. Bár ennek némileg ellentmond, hogy az ost megjelenése óta sokszor nem vettem elő. Az ok? Nálam nem nyert. Elismerem, hogy jó, de kicsit túl kemény az egész. Mellette szól azonban az, hogy majd a filmben érvényesülhet igazán. Tessék, elég csak erre a promora nézni, nekem pl újra elővenni volt kedvem.

0 Tovább

London, Paris, New York képek

Ez Ali Zafar pakisztáni zenész-színész harmadik bw projektje - az első Tere Bin Laden és a második Mere Brother Ki Dulhan után. Annyit tudni róla, hogy műfaja romkom, a rendezője (és írója) Anu Menon, aki ezzel fog debütálni, míg Ali párja Aditi Rao lesz. Őt ha minden igaz a Yeh Saali Zindagiban láthattuk utoljára. A története? Láv sztori (coming of age). Alap. A címadó három városban fog játszódni. Azaz a világ legromantikusabb helyein, ahova a filmmel együtt elkísérjük a szerelmes párt, de mindig csak egy-egy-egy éjszakára. Before sunset dejavunk van, úgy pontosan. Persze a készítők frissességet, érzelmek repertoárját, realitást ígérnek bele, sokat, azonban egyelőre nekem attól különleges inkább, hogy Ali Zafar a színészkedés mellett zeneszerzőként is részt vállal a filmből. What? Igen, jól olvasod. Ilyen szerepkörben először itt láthatjuk, izé hallhatjuk majd, na ezért is várom kíváncsian a darabot. Nem csak ezért, de... Minden többire meg majd március elején fog fény derülni, akkor a bemutatón. A hajtás után egyelőre még több kép sorakozik felalá.

0 Tovább

Darmiyaan

Hallgatom és azt kérdezem magamtól, hogy hol vannak, hova tűntek már a jó régi Salim Sulaiman dalok, amikbe a mai napig szerelmesek vagyunk és leszünk is életünk végéig még. Tudod azok a Rab ne bana di jodi, Chak de India, Aaja Nachle, Fashion rakat jó filmzenék, amik megmutatták azt mire képesek a tesók, ha akarnak. Hát hol? - kérdezem még egyszer. Mert ezekből itt a - Jodi Breakers - dalokban semmi nem jön vissza. Sajnos. Már a Kunwarat is leátlagoltam, ha emlékszel, de ez meg talán még annál is kevesebbet nyom. A soundtrack felé most így elég pesszimistán tekintek. De azért várom a feltámadásukat. Vagy inkább még mindig, mert már a Ladies vs Ricky Bahlnál is összeszidtam őket.   

0 Tovább

Dabboo Ratnani 2012-es naptárja

Dabboo Ratnani egy indiai divatfotós (a képen fent), akinek mondhatom talán a legismertebb munkája világszerte is az a naptár, amit mindig minden évben elkészít felső A kategóriás bw színészekkel, színészekről - úgy általában 24 képben. Ezek egyik fő jellegzetessége az, hogy különbözőek, különböznek egymástól. Nem csak a színészek változatossága miatt (évről-évre új arcok vannak), hanem, mert úgy lettek lencsevégre kapva, ahogy őket addig még nem láthattuk. Ergó mindegyik kép más-más stílusban készül el, van története, különböző sminkkel, különböző koncepcióval ellátva, hogy az ember, akinek birtokába kerül a naptár, az ne unja meg egyhamar. Azt hiszem a küldetése is az, hogy legyen benne valami több mint egy magazin vagy reklámfotózáskor készített anyagban, amiért tényleg érdemes fizetni, amit kitenni, megőrizni sokáig, örökkön örökké.

Az ideit, a 2012-es kiadás képeit pont a minap mutatták be. Ahogy az már csak januárban szokássá vált. Ilyenkor egyébként annyi történik (még a végleges verzió megjelenése előtt), hogy az elkészült képeket nagy felbontásban fekete keretben felteszik egy terem, galéria falára, ahova aztán meghívják a sztárokat, csillagokat, celebeket, mindenkit, és nem csak azokat, akik szerepelnek a naptárban. Ott szemügyre veszik egymást, a másikat, lájkolják a képeket unvirtuálisan, rosszat alig ha mondanak rá, beszélgetnek egymással (vagy nem, friss pletykák szerint Hrithik és Arjun is pont akkor lépett le, amikor SRK megérkezett) és közben maga a készítő is mond pár szót az egészről, arról, hogy milyen volt, hogyan készült ez. Mennyiben lett más mint korábbi pl. Majd és pedig végezetül a sztárok lefotózzák magukat háttérben a naptári képeikkel így úgy, mindenhogyan. Erről készült a videó, ha az megvolt, akkor meg a tovább mögött pár kép is megbújik, még nem az összes. Kat.

0 Tovább

Aahatein promo

Az Ek Main Aur Ekk Tu egyik nagy romantikus melódiája valami olyasmi képköteget kapott, ami ahogy az várható is volt. Amit Trivedi meg király, mondtam már? Mondtam. De csak kicsi, még egyelőre. Mert azokkal a gyenge számokkal lehúzza az egyébként még így is átlagon felülire sikeredett ostet, mi mást is vártunk tőle. Hiszen ez is milyen jó anyag már, sőt a hozzá karcolt remix is tapados tud lenni. Ez azonban, most itt, a lassabb, érzelmesebb, romantikusabb, tüctüc-mentesebb verziója, ami közben Imran Khan és Bebo kapcsolatuk nem éppen rózsaszín napjait élik meg spoilermentesen.

0 Tovább

Filmfare Awards jelöltek

A Filmfare Awards nem más, mint India Oszkárja. Nevezhetjük annak, nyugodtan, de azért jó tudni azt is, hogy vannak különbségek a kettő között. Mondom is mi. Az egyik mindjárt a képen is látható, hiszen itt a sárga szobrok helyett black ladyk landolnak a győztesek kezében. Aztán a helyszín is más persze, ezt Mumbaiban (Bombayben) tartják. Valamint nem utolsó szempont, hogy a gála, ami keretében a díjak átadásra kerülnek az sokkal élvezetesebben, színesebben, kreatívabban van megrendezve, egy igazi show formájában, és nem olyanok, mint amilyenek a halálunalmas amerikai társai szoktak lenni általában. Az idei az 57. a sorban és január 29-én kerül megrendezésre, akkor lesz az ünnepélyes event. Azt már mondtam, hogy nagyon nem paráznak rá se a színészek, se senki a szakmában, mert náluk a közönség számít kritikusnak, nem egy vagy két oda vagy éppen nem ítélt díj. Ennek ellenére persze azért ahogy említettem megadják a módját (talán látva külföldöt is) az egésznek és van is súlya, értéke a szemekben. Csak nem annyi. Lapozzunk. A kép alatt a tovább után van a lista felsorolva még jobban, láthatóbban, mert ez itt nem az.

0 Tovább

És Indiában hogyan szólnak a vonatok?

Így.

0 Tovább

Jhak Maar Ke

Zene. Délutánra. Pritamtól. Egyenesen hozzád. És még a nap is süt hozzá. Ennyi.

0 Tovább

Ranveer Flynn Singh

Honnan volt annyira ismerős? Innen.

0 Tovább

Wings of Fire

0 Tovább

Hírhétfő

1) A héten kezdik el forgatni azt az új Chopra filmet, amiben majd SRK, Katrina Kaif és Anushka Sharma fog szerepelni. A web úgy tudja, hogy a címe Jai lesz, de ezt nem erősítette meg senki. A Diwalin mutatják be, és érdekesség, hogy a rendező maga tényleg Yash Chopra lesz, aki utoljára 2004-ben a Veer Zaarat forgatta, akkor is éppen SRK-val. Azóta inkább producerként munkálkodott. De most visszatér, és ha ez még mindig nem lenne elég ok a megnézésre, akkor a film zenéjét AR Rahman szerzi. Hogy mi?

2) Említettem a Diwalit, hogy egy SRK féle film biztosan érkezik majd akkor, az ünnep alatt - ahogy az lassan szokássá válik már -, de a legújabb hírek szerint rajta kívül Ajay Devgan (Son of Sardart), Akshay Kumar és Sunny Deol filmjét is ekkor mutathatják be majd. Persze az időpontegyezés nem véletlen, mindenki egymást figyeli, és nem akar lemaradni a másiktól nagyon. Az, hogy ezzel ki fog rosszul járni egyelőre nem tudni, de egy biztos, legalább a nézők jól szórakoznak majd, hiszen filmekben és sztárokban dús ünnep elé néznek.

3) Madhuri Dixit menni Madame Tussauds. A híres díva, táncos, színésznő a legújabb indiai filmsztár, aki viasz szobrot fog kapni, s ezáltal csatlakozik, bekerül a halhatatlanok táborába. Mindenképpen megérdemelt helye van ott, a bw rajongók meg örülhetnek, hogy Amitabh Bachchan, Aishwarya Rai, Hrithik Roshan, Shah Rukh Khan, Salman Khan és Kareena Kapoor után egy újabb bwcsillaggal bővül a londoni viaszállomány.

4) Ha minden igaz, akkor SRK a Don 2 sikere után egy újabb, egy másik akciófilmben lesz látható a közeljövőben. Egyelőre kacsaszaga van, de már azt is tudni, hogy egy tamil feldolgozásról lenne szó, aminek az eredetijét a Ghajini rendezője szerezte, AR Murugadoss. A hindi remaket Sanjay Leela Bhansali vezényelné le, aki már meg is szerezte a 2002-es tamil film remake jogait. A Ramananak, ez a film címe a megjelenése óta volt egy telugu és egy kannadai feldolgozása is, és lesztorizva a korrupció eltörlésével foglalkozik.

5) A Housefull második részét még be sem mutatták, csak áprilisban fogják, már a harmadik részéről cikkeznek több helyen, ami előreláthatóan 2014-ben érkezne meg a tervek szerint. Így minden második évre jutna egy rész, mivel az elsőt 2010-ben adták ki. A hírt egyébként mindenhonnan cáfolták, Sajid Khan azt mondta, hogy nem álmodik ezzel, nem ez az első és legfontosabb célja a jövőre nézve. De azt is hozzátette, hogy ha folytatás is lenne, akkor arról csak a második rész bemutatása után lenne döntés, látva annak a bevételeit, sikereit, bukását akár.

6) Ali Zafar paiksztáni színész úgy tűnik többek között egy bw item numberrel készül erre az évre. Ezt erősíti meg a twitterén közzétett bejegyzése is, amiben azt írja, hogy a dansz próbákat gyűri éppen, ami egyszerre tud lenni örömteli és fájdalmas dolog, folyamat a számára. Ez utóbbihoz még hozzáteszi, hogy be is kell ülnie egy jéggel teli kádba, mielőtt lefeküdne. Arról azonban, hogy melyik filmben lesz item boy arról nincs információ. A színész amúgy ebben az évben két bw filmből veszi ki a részét, az egyik a London, Paris, New York címet viseli (március 2.), a másik pedig egy remake lesz, az 1981-es Chashme Buddooré.

0 Tovább

Blood Money előzetes

Kunal Khemuval és Amrita Purival a főszerepben. Rendezi Vishal Mahadkar, producer meg Mahesh Bhatt. A történetről azt írják, hogy kábé ez a Blood Diamond bwi megfelelője. Oké. A cím eléggé árulkodó, ahogy a trailer is, lehet benne valami. De azért nem fog ahhoz szkripthűen ragaszkodni, el fog térni attól, indiaiasítja magát. Bár nem tudom, ezt látva nekem inkább olyan Jannat-szerű volt, ahhoz hasonlított jobban, nem is csoda, hogy pl sokáig Jannat 2 is volt az alternatív címe nyilván MB miatt. A bemutató meg március vége.

0 Tovább

How to make it: Chikni Chameli

Nem lett a szívünk csücske, ez tény, de azért elismerjük mennyi kemény meló van benne, ahogy azt a hogyan készült is jól bebizonyítja nekünk. Pl. a koreográfia is csak messziről tűnik olyan könnyűnek, egyszerűnek, mert Katrina Kaifot rendesen megizzasztotta a nem kis darab Ganesh Acharya. Az ő kitalált mozdulataival főként, amiket pontosan eltervezett fejben előre, hogy aztán annak hogyan, pontosan így meg úgy kell kinéznie majd a valóságban. Ez egyébként felér egy művészettel. Tökre érdekelne is hogyan születik egy ilyen a video, a CC esetében item number. Milyen hatásra, honnan merítenek ők, hogyan képzelik el, kivel beszélnek előtte vagy mit kapnak kézhez, s az mennyire van megkötve, amiből dolgozniuk kell aztán. Ki szól bele, egyáltalán van e valakinek beleszólása? Szóval ilyenek. Pont ez nincs meg benne, hiszen Ganesh nem nyilatkozik semmit, de valami mégis van abból ahogyan a CC készült. Szomorúak lehetünk azért is még, mert olyan új dolog, szkéna nem nagyon került bele, amit eddig ne láttunk volna a promóban. Az igazság, hogy több és info és kép jöhetett volna, nah, ilyen kamufütyülések helyett. De szumma szumma a hat percét így is megéri. 

 

0 Tovább

Piya O Re Piya & még 3 TNLHG zenei promó

Ének: Atif Aslam feat Shreya Goshal. Film: Tere Naal Love Ho Gaya. Színészek: Genelia D Souza és Ritesh Deshumkh. A cím pedig Pya O Re Piya, ami 1 bizony hallgatásra és nézésre ajánlott darab. Egész egyszerűen csak azért, mert szép az egész, olyan nagyszerű. Az énekben pl Atif hangja megunhatatlanul kellemes, a vidben meg a két színész mutat nagyon jól egymás mellett, heh, nem hiába lesz ott egy esküvő nemsokára. Legyen is ez így akkor a vasárnapi dallammatiné most, kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Ha meg nem lenne elég, akkor a tovább mögött még több zenei zenés promo bújik meg, bátran lehet kattintani.

0 Tovább

Imran Khan knock knock

Ha valami, akkor ez nagyon hiányzott már nekem eddig az EMAET vlogokból. Gondolkodom, úgy egy ideje, pontosan Karan Johar standupozása (még a második részben) óta nem volt ilyen mi zajlik a forgatásokon, a függöny mögötti bejátszás. Na de most megkaptuk, végre. Olyat, ami egyben bemutat új szereplőket, statisztákat, rendezőket (az egész alapküldetése ez), de egyúttal vicces is tud lenni. Azt azért nem mondom, hogy a legjobb, mert a fent említett az etalon ilyen téren, viszont móka a javából (simán dobsz rá egy szmájlit). S bár nem is Imran Khan fogja a kamerát másokra, mégis őt láthatjuk, ahogy éppen megtréfálják jól-ügyesen-okosan. Az egész videó amúgy szépen fel van építve, külön feliratozták, hogy még jobban értsük mi miért történik, ha maga az átvert nem is sejti, sejthet erről semmit. Ő felkészül a jelenetre halálkomolyan, action, majd jön a sokk. 

0 Tovább

Gali Gali Chor Hai zene

Itt is a címadó dalból egy részlet. Eléggé átlagos, nem kiemelkedő fajta, de azért mégis fülbemászó tud lenni. Magáról a filmről meg volt már karakter, akit érdekelne, az pl ezt követve tud jól utánaolvasni. 

0 Tovább

Gun Gun Guna

Már a megjelenése óta azon megy a vita webwföldön, hogy jobb e a Katrina Kaif vezette Chikni Chamelinél vagy sem. Most erre mit mondjak? Zenében nem biztos, de videoban abszolút jobb annál. Kolorizált, természetes, tisztára a régi idők moziját hozza el, nem hiába feldolgozás a mozi. Ebben a tekintetben verhetetlen. Na meg Priyanka Chopra is az. A táncával, játék(osság)ával, Hrithik Roshannal való kölcsönös, számunkra is szembeszökő kémiájával megalapozza a hangulatot, amit a hihetetlenül megnyugtató zene csak fokozni tud. Olyan ez a GGG, ami nem altat el, de ha hallgatod kellemes érzés kerít hatalmába. Lágy, könnyed, egyszerűen dúdolni és szeretnivaló jóság.

0 Tovább

Kunwara második nekifutásra

Elsőre még csak azt láttuk, ahogy fel lett énekelve a kottatartón ülő tabletról, talán rémlik, most meg már a promo video keretében Madhavan varázsol a piroskeretes-türkizkékes meg milyen szemüvegében még. Amikkel persze nem olvasni jár a könyvtárba, hanem a bulikhoz veszi fel.

Ami változatlan, a zenéhez történő viszonyom. Az bizony az első hallgatások után a sokszori találkozgatások ellenére továbbra sem mozdul el a szerelem irányába. Olyan 50/50, love/hate a kapcsolat a mienk, viszont legalább már megbarátkoztunk vele, egymással, hogy nem is olyan rossz. Annyira. 

A video azonban annál jobban tetszik, tökre. Madhavan az igazi meglepetés nekem. Ő benne csalódtam megmondom, pozitívan most (amennyire lehet egy ilyen vidben), hogy ennyire jó arc tud lenni, ha a szerep megkívánja. Ez új. Remélem a filmben is valami hasonlót látunk majd tőle, de addig kunwara kunwara meg nézzetek utána, hogy mi is ez a Jodi Breakers.

0 Tovább

Life sahi hai

0 Tovább

Return of the Don

Filmfare, jan. - Shah Rukh Khan

0 Tovább

AR Rahmannak ma van

A szülinapja. A tiszteletére pedig már van is ilyen jukebox vagy mi. Egy fél órányi zenecsokor az egész jobbnál jobb zenékkel, de persze ez csak töredéke az eddigi munkásságának. Többek között ezzel itt kívávunk boldogot, hb-t mi is, salute. És ha lehet, akkor meg szerezzen még több zenét, mert az nem csak neki lesz jó, hanem nekünk is. Költői kérdés a végére: vajon ebben az évben mit fog alkotni a maestro?

0 Tovább

18th Annual Screen Awards jelölések

A sok átadó közül az egyik. Nem a legnagyobb, de azért már a 18. lesz ez az életében, szóval felnőtté vált ilyen tekintetben. Valamikor január végén lesz az ünnepélyes event, ahol megkapják azt, a sárgás szobrot, azok, akik azt megérdemlik. A lista egyébként tök barátságos, bw filmbarát. Mentes ilyen Bodyguard, Ready, Ra One dolgoktól a főbb kategóriákban, és olyan jelölélesekkel él, amik ülnek, és teljesen jogosak (Shaitan, Shor in the City, Yeh Saali Zindagi). A továbbiakban pedig azok vannak aláhúzva, akiket szeretnénk ott látni nyertesként majd akkor a végén.

0 Tovább

Tezzhez már poszterek is vannak

Karakterposzterek. Egyiken Devgan figyel morcin a háta mögé, lehet azért, mert a másikon meg Anil szegezi rá a fegyvert. A harmadik (hú de gyenge) már címmel is el van látva és mindenféle infoval, de ott már pl egymást kergetik.

0 Tovább

Tezznek egy előzetes oda

Ajay Devgan heist filmje, amit Priyadarshan rendez és csak április végén mutatnak be az eredetileg tervezett 2011-ei novemberi kiadás helyett. A csúsz(tat)ás oka annyiban közismert, hogy a rendező barátja Imtiaz Ali a Rockstart pont arra a hónapra időzítette premierre, amikor a Tezz is szerepelt volna a mozikban. Ezért aztán Priyadarshan végül úgy döntött, hogy nem fog "összecsapni" vele, inkább új időpont után néznek. Talán jobban is járt így.

A filmben Devgan mellett ott lesz Mohanlal, Anil Mission Impossible Kapoor, Kangna Ranaut, Zayed Khan, és item girlként Sameera Reddy. Nem kis nevek, miközben arról cikkeznek a filmmel kapcsolatban hogy az akciójelenetek ilyen parkour technikákkal készültek (látszik itt), ami wow, meg hogy olyan kaszkadőrök voltak jelen, akik a Bourneben is beugrottak meg leugrottak Matt Damon helyett mindenhova. Ez szép, csak a vonatrobbanásos jelenetnél nem volt ott senki. Ettől eltekintve azonban végig izgalmas a trailer, reméljük ezt át is tudják ültetni a moziba majd. Mi várjuk, mert bw egyre jobban és érettebben nyúl ehhez a műfajhoz, ami tetszik. 

0 Tovább

Jodi Breakersnek egy előzetes ide

Amíg a BBB az embereket összehozta, esküvőket szervezett, olyanoknak, akik szeretik egymást, addig ez a Jodi Breakers már arról fog szólni, hogyan lehet szakítani és elválni, kivel érdemes azt jól megcsinálni, véghezvinni, ha már a menny pokollá változott a szerelmesek életében. Van is itt egy ilyen pl, ez a Bipasha és Madhavan párossal, akik ebben lesznek nagy szakik a történet szerint. Hogy vélemény? Nem mondanám nagy történetnek, de bwban azért ez mégis formabontó, ilyet nem gyakran látni ott. Mégis biztos vagyok benne, hogy műfajában romkomként simán megállja a helyét majd, jóllehet a kasszákat nem rohamozzák meg miatta. Akiknek bejöhet, a színészek rajongóinak mindenképp na meg fiataloknak is ízleni fog szerintem. Sok szép helyszín, jó zenék, új és új színes napszemüvegkeretek Madhavanon, mi kell még?

0 Tovább

Kahaani előzetes

Anno így vezettük fel: a mother of story avagy Vidya Balan pocakot növeszt, és utánaered eltűnt férjének, Emraan Hashminak. Így is van. Azt hiszem ennél jobban aligha lehetne összefoglalni a Kahaanit. Most meg még előzetest is kapott. Amit érzésem szerint picit túlhúztak, egy perccel lehetne rövidebb is simán. De azért mégis olyan, ami nem veszi el a kedvet a megnézéstől, van annyira jó (háttérzenéjével, Vidyaval meg a befejezéssel).

0 Tovább

Jism 2

Sunny Leone miatt már úgyis hatalmas hype veszi körül a filmet, de és akkor még egy ilyen képet is ideraknak elénk, csak azért is. Bár nem ő van rajta, ezt mondják. A pornósztárról amúgy korábban még azt írtuk, hogy a Murder harmadik részében debütálhat bw filmben, ám azóta változtak a dolgok picit nagyon, és most már ha minden igaz a Jism folytatásában fog feltűnni és szerepelni, de nem úgy. Erre az utóbbi félmondatra állandóan felhívja a nagyérdemű figyelmét a rendező Pooja Bhatt (Mahesh Bhatt lánya), izé ezt most is megteheti majd látva a (határozottan tetszetős) képet. Amit tudni lehet még a filmről, hogy Sunny Leonen kívül az összes szereplője kérdőjel, elvileg a női vonalon még döntés sincs, férfi színészek esetében van, kettő is, de konkrét nevek ott sincsenek. Emraan Hashmiról volt szó még, de aztán nemet mondott. 

0 Tovább

Kolaveri Di még mindig

Nehezen lehet lejönni erről a szerről. S miután a CNN nemes egyszerűséggel 2011 legjobb dalának nevezte, azután meg még inkább keresik az emberek, ha eddig nem keresték. Ma már videók ezrei születnek róla, vele, nap mint nap. Legutóbb pl SRK énekelte el valahogy, de mint mondta az interjúban, erre ő nem tud táncolni, mert ez olyan, amire nem lehet. Biztos nem hallgatott még belgát. Vagy, nem látta még ezeket a tehetségtől duzzadó, kameraérzékenységből jeles holland fiatalokat, akik úgy tudnak rá danszelni, de úgy, hogy annak már tényleg sírás lesz vége. Mi jöhet még? 

0 Tovább

Bittoo Boss előzeteske

Az év Pyaar Ka Punchnamajaként számon tartott Bittoo Boss mindenben elődje példáját követi. Azaz a bw megszokottól eltérő történetet mesél el, jójó a szerelmet, de nem úgy, máshogy. Aztán még mindezt pimaszul fiatal, üde, friss, noname arcokkal teszi a főbb szerepekben, akikre úgy gondolom nagy szüksége is van bwnak az állandóak mellett. Egyértelmű persze, hogy a fiatalabb korosztályt szólítja már meg ezzel, nem is annyira családi film, de kell ilyen is az évben. Jól mutatta ezt 2011-ben a PKP, a Shaitan vagy éppen a Shor in the City sikere a tömeg szemében. Akik annyira szerették őket, hogy aztán simán felfértek az év végi listákra, és azt uralták minden blocbustert jól kickasselve.

A film bemutatójára egyébként még várni kell, április végén érkezik csak. Nem újdonság, de azért elmondom, hogy a készítők vagy a rendező is részt vállaltak itt-ott, ebben-abban a PKP sikerében. Akik (te)hát attól megrészegülve döntöttek úgy, miért ne, hogy most is kamerát ragadnak, odaadják azt Bittoonak, aki majd ilyen Band Baaja Baaraat filinget csinál elsőre ide trailer gyanánt. Ez ugrott be elsőre. Aki szerette tehát a BBB-t, vagy még jobban, inkább a PKP-t, az szerintem ebben sem fog csalódni. Mindenképpen nézős. A férfi színész meg tényleg egy Ranveer Singh klón.

0 Tovább

Ez az év Khantasztikus lesz

Ha nem hiszed, nézz utána. Itt is egy video, a bollywoodhungama szállítja, amiben azt hallhatjuk, hogyan térnek vissza aaa mozikba, ők a Khanok, 2012-ben. Az ezelőtti év blocbuster nyertese közülük Salman lett, ez nem újdonság. És talán ez ebben az évben sem lesz másként. Mert a színész egyszerűen annyi jó filmet hoz megint magával (Dabangg folytatás, Ek Tha Tiger, stb.), hogy komolyan felmerülhet a kérdés ki fogja tudni majd megállítani őt? Tippre hárman vannak, lássuk is, hogy mivel érkeznek megbontani Salman Khan jelenlegi bw uralmát. 

Első jelöltünk. Név: Shah Rukh Khan. Filmje: Jai. Hozzáteszem ez nem ofisöl cím, a neten kering összevissza. A lényeg Chopra film, a zenét ha minden igaz AR Rahman szerzi, és a Diwalin mutatják be. A király először szereppel együtt Katrina Kaiffal (ej), de mögöttük ott lesz másodsorban Anushka Sharma is. Pici félelem azért megvan a castot vizsgálva, viszont a rendező-vezető színész-zenei rendező név triumvirátus nagyon moziszínházba csalogató. És alig ha lesz is ember, aki ne akarna beülni egy olyan mozira, ahol újra a romantikus hőst alakítja SRK. Aki pl ezzel a figurával robbant be anno a bwfilmvilágba (DDLJ), úgy, hogy azt azóta se lehetett nagyon elfeledni.   

Második jelöltünk. Titkos favoritunk. Név: Aamir Khan. Filmje: Talaash. Ezt a filmet választották is sok helyen a nagyon várt filmek élére. Nem hiába. Eddig annyi rejtély, annyi fakeposzter van a film körül, hogy már tényleg érdekel, mi is lesz ez valójában. Írtunk róla korábban, hogy mi azt tudjuk róla, amit mások, semmit. Hatalmas kérdőjel ez így. A trailert elvileg a tervek szerint bemutatták volna a Don 2 előtt, de aztán ez valamiért mégse történt meg. Most az Agneepath a következő alternatíva erre. Aamir egyébként 2011-et se aludta át, hisz a Dhobi Ghattal (az egyik kedvenc mozink abból az évjáratból) új színt hozott a bw palettára, az más kérdés, hogy ezt sokan nem értékeltek és unalmasnak titulálták. Pedig.

Harmadik jelöltünk. Név: Saif Ali Khan. Filmje: Agent Vinod. Amiről így konkrétan semmit nem tudok. Kábé most hallottam róla először szint. Ez mindenképpen külön posztért kiált. A színész amúgy 2011-ben maradandó filmélményt nekem nem igazán adott, már ha szerepelt egyáltalán valahol (#troll). De ez már a múlt. Mert érkezik ezzel Beboval a főszerepben, akivel hamarosan össze is házasodnak (na például ezért jó lehet). Ja és jut eszembe lesz egy zombis filmje is, bwban, mégis mindezek ellenére nem hiszem, hogy bele tud szólni majd a fenti hármas külön versenyéhez. Persze ettől még bírom a színészt. 

Ezen kívül van még egy-kettő Khan, de azoknak még ennyi esélyük se lesz nagy bevételeket elérni, sikerkeet csinálni, mint a fentebbeknek. Róluk fog szólni megint bw, de azért remélem, hogy Hrithik Roshan vagy az általam legjobban várt idei film a Bhaag Milkha Bhaag Farhan Akhtarral a főszerepben tudnak majd meglepetéseket okozni és még rajtuk kívül sokan mások is.

0 Tovább

Music Launch: Ek Deewana Tha

AR Rahmannak volt egy terve. Külön erre az eventre kimondottan, ami szerint a Taj Mahal adott volna helyszínt a rendezvénynek. A világ nyolcadik csodája, a szerelem szimbóluma, ami hát tökéletes választás lett volna a film(et látva)re nézve. Lett volna igen, ha megadják az ehhez szükséges engedélyeket Rahmannak. De nem. Még neki se. Így aztán be kellett érnie egy hotellal, ahonnan azt mondták neki, hogy nagyon jó kilátás nyílik majd a Tajra.

Az oscar díjas zenei maestro végül a több mint a semmi alapon e mellett döntött, és hát milyen jól. Ezeket a videókat elnézve tényleg van benne valami szépség, ahogy a Taj a háttérben pózol, előtte meg az énekesek törik meg hangjukkal a csendet és töltik meg azt plusz érzelemmel. Nem bw hétköznapi music launc, az biztos, bár a filmhez valami ilyen dukált is.

Írtunk róla már, hogy remake lesz, aminek az eredetijét (tamil) annyira szeretjük, hogy csak egyszerűen az utóbbi idők legszebb és legjobb romantikus filmjének tartjuk. Most azonban jön ez a hindi feldolgozás is hozzá, de előtte még pár videó, az eventről, ahol elhangzik egy kettő három hindi nyelvbe átköltöztetett dal, köztük a Hosanna is. Várjuk a soundtracket nagyon, még úgy is, hogy legbelül tudjuk, érezzük, az eredeti tamil filmzenei korongot semmi sem fogja überelni, még ez se.   

0 Tovább

Shahid Kapoor is on fire

Férfikontent nőknek.

0 Tovább

Blood Money, Ek Deewana Tha, Rowdy Rathore poszterek

0 Tovább

Kunwara

Az első Jodi Breakers dal. Hallásra pont olyan, mint egy Ainvayi ainvayi meg egy Why this kolaveri di szerelemgyermek. De hiába jók a szülők, ha valahogy ez meg nem lesz az igazi. Mert az egészből a kottatartón ülő tableton kívül semmi más nem marad meg, ami ugye egyáltalán nem pozitív ránézve. Kevéske, leülhet.

0 Tovább

Scouse in the house

A hónap szépe. Miatta talán még azt a VTV feldolgozást (ek deewana tha) is megnézzük. "Of all the girls in the world Why did I fall in love with Jessie??"

0 Tovább

Photoset

0 Tovább

Subha Hone Na De

Emlékeztek, mint ha 2011 egyik legjobb filmzenéjéről lenne szó, ott volt a top 10-ben bent, most meg itt a video amit hozzá alá gyártottak. Milfek, pénzszórás, pezsgőbontás, rúdtánc, meztelen pasik. Ilyen ez, ha a desi fiúk munkába állnak. Csak az asszony meg ne lássa. Upsz. 

0 Tovább

Üzenetstop

If I was blind I couldn't have seen the most beautiful thing in the world. - You.

- amossyworld meg gifbe rakta

0 Tovább

BÚÉK

Az Imran Khan vBlog hatodik része eléggé relevánsra, és alkalomhoz illőre sikeredett. Azért na, sokat nem hiszem hogy gondolkodtak ezen - a tartalmon. De hát szép és jó, mondom még akkor is, ha a filmről ebben semmi nem derül ki, amiért az egész vlogozás megszületett egyáltalán. De ne legyünk ünneprontók, nene. Ne is. Hanem inkább álljunk oda képzeletben Bebo és Imran és mellé, és közösen kívánjunk ezt a 43543543x boldog boldog boldog új évet nektek. Oké. Ezt is tesszük akkor. A calacitra bw filmkekben gazdag új évet kíván, boldogat, boldogabbat, soha rosszabbat meg ilyesmit. Aztán nézzetek még több hindi filmet, hallgassatok még több desi zenét, még még. Ha meg bwszüzek vagytok, nos, most kezdjetek neki, amíg nem késő.       

0 Tovább

calacitra

blogavatar

bollywood for breakfast. yikes.

Utolsó kommentek