Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Josh

0 Tovább

100 crore 8 nap alatt, van ilyen

A koimoi tette közzé a következő listát. Ezen azt látni, hogy az utóbbi időben melyek voltak azok a filmek, amelyeknek a legkevesebb idő kellett ahhoz, hogy a bűvös, mágikus 100 croret elérjék összbevételek tekintetében, a mozikasszáknál. Ami lényeges, itt nem aprópénzről van szó, 1 crore köbö 10 millió rúpiát jelent = ami 225 ezer dollár, tehát ez alapján nem is olyan nehéz utánaszámolni hogy mennyi is az az annyi. A gyorsaságon meg (a minél előbbi nagy szám megugrásán) nagy hangsúly van, ahogy arra utaltam már korábban vagy éppen a megváltozott filmforgalmazási trendek során.

Position Movie Number of  days
1 Bodyguard 8 days
2 3 Idiots 9 days
3 Ra.One (Hindi version only) 10 days
4 Dabangg 10 days
5 Ready 12 days
6 Ghajini 16 days
7 Golmaal 3 17 days
8 Singham 37 days

A Bodyguard (idei blockbuster) az első. Neki csupán 8 nap kellett a 100-hoz, míg a lista végén szereplő Singhamnak már 37 darab. Ergo több mint egy hónap a több mint egy héthez viszonyítva, ami elég súlyos azért. Gondoljunk bele, számoljuk csak hozzá, hogy a Bodyguard mennyi pénzt tudott hozni még abban az egy hónapban, amíg az Ajay Devgan féle (a lista 7. helyén álló Golmaal 3 is az övé) maszala film küzdött azért, hogy egyáltalán meglegyen neki a 10*10. Nem egy súlycsoport, egy szint, az már biztos. De a testőr helyzete már csak azért is érdekes, mert a vezető színésze Salman Khan további két filmjével is képviselteti magát a listán, a 4. Dabangg, és az 5. Ready ugyancsak az ő nevéhez köthető, sőt ez utóbbi ugyancsak idei produktum. Ő tehát jelen pillanatban a legjobban fizető (fizetett?) név a bw filmpiacon, a többiek elmaradnak tőle, hiába is tesznek meg mindent azért, hogy ez megváltozzon.

A 3 idiots, Aamir Khan szereplésével, 2009 óta az említett Bodyguard megjelenéséig a leggyorsabb volt ebben a külön versenyben. Két évig, ez idő alatt, egyszerűen senki se nem tudott jobb, gyorsabb nyitást csinálni nála. Azt hiszem ez nem is véletlen, sőt teljesen érthető, mivel az idiótákkal AK tényleg egy szuper filmet hozott a vásznakra. Nem remaket, nem maszalát, nem nyugati majmolost, kliséset, modorosat, hanem valami olyat, ami így is, önmagában is megállta a helyét, a táncaival, a zenéivel. Annyira, hogy tömegek látták és nézték meg újra és újra és újra. Siker volt, még ma is az, kult lett belőle. De oké, nem értékelem túl, vagy alá a Bodyguardot, mindkét filmet jónak tartom, csak mégis az egyik az alma, másik meg a fa. Amúgy a színésztől még egy film, a Ghajini is szerepel a nyolcban. Érdekesség, hogy anno pont ettől vette át a Ghajini a leglegleg bevételt hozó címet.

BO (box-office) rekordok legnagyobb vesztese Shah Rukh Khan, annak ellenére, hogy ő az egyik talán legismertebb indiai színész (erről lesz is poszt) az egész világon. De ez most nem számít fabatkát sem. Ami azonban igen. Ha eddig eljutottunk a cikkben, akkor feltűnhet, hogy az egész indiai filmipar (az elit, felső 8 része) erről a három névről szól, magyarul egyről, a Khanok harcáról, akik egymást próbálják túllicitálni, felülmúlni. És tényleg. Oly annyira harc ez kérem, hogy ebből kettő egészen "rossz viszonyban" is áll egymással. Név szerint Salman és Srk, a rajongóikról nem is beszélve. Idén a bw király, így is nevezik többek között Shahrukhot, hiába próbált meg mindent (marketing, spec hatások, akon stb), hogy álmai filmjét a legjobbak fölé emelje, végül mégis bele kellett törődnie abba, hogy csak 10 nap alatt kaparta össze a 100-at. Mentségére szólhat az, hogy nem kimondottan bw szkriptet választott, hogy övé lett minden idők legdrágább bw filmje, és hogy az év végén, karácsonykor még javíthat a Don 2-vel. Még ez az egy esélye megvan a többiekkel ellentétben.

2012? A három nagy és idevehetem még Ajay Devgant is, jövőre nagyon ígéretes filmprojektekkel érkeznek majd, szóval azt mondom semmi sem garantálja azt, hogy 1 év múlva ilyenkor még mindig a testőr fog állni azon az első helyen.

0 Tovább

Jhoom Jhoom Ta Hun Main

Az olasz bw melóhoz, a Playershez érkezett egy video song, szerelmi háromszöggel a közepén. A kérdés adva van. Te kit választanál AB helyett: Sonam Kapoort vagy Bipasha Basut? Hol az egyiket, hol a másikat mi. Na persze.

Ami a zenét illeti, not bad. Olyan oldszkul bw diszkos sláger, csöppet modern dábtepes témával maszalázva, ami nem annyira my world, de attól még hiszem, elképzelem, ahogy erre megy a tánc a parketton. Ott a helye. Amúgy van is már soundtrack a filmhez, de az kevésbé jó, mint hittem, számítottam rá.

0 Tovább

What happens in Vegas

Először is a ott a szex (yes/no), kétszer is szerepel benne. Erre külön figyeltem, a nagy tiltások miatt, erről ennyit. Maga az előzetes egy WhiV ripoff, valami olyasmi, nem is értem miért tagadták s tagadják le ezt a mai napig mindenhol a rendezők, producerek, vagy akárki. A sztori szerint két random ember arra kel Vegasban, hogy házasok, miközben 24h-val előtte még egyáltalán nem voltak azok. Az EMAET romkom, egy fodrász és egy munkáját vesztett építész különös története (10 nap), akik felrúgják a barátság követi a szerelmet majd azt követi a házasság kliséképletet, és a végéről kezdik el, mindezt jó zenével a háttérben, valentin napon. Nézős.

0 Tovább

EMAET és a szex

Mi a szitu? Az indiai cenzúra brigád - akarom mondani bizottság - azon rollerezik éppen, hogy a trailernek, annak egy jelenete miatt, ahol a két szereplő szexről beszélget, "A" felnőtt besorolást adjon vagy sem, mert azt gyerekek is nézhetik, láthatják és nem szabad nekik ilyet... hallani. Azt hiszem, picit felfújt lufi szagú az egész, hogy az Ek Main Aur Ekk Tut még többen várják. Olyan mézesmadzagos elhúzós, nem több. Már csak azért, mert az utóbbi időben több film előzetese is használt fuckot (Luv ka the end) meg be is mutatott middle fingert (Players). De igazából nem is ez a nagy hír, mert legfeljebb kivágják és a következő előzetes már nem fogja tartalmazni ezt a bizonyos párbeszédet (ez is fog történni), hanem az, hogy tényleg érkezik holnap, ennyi és annyi másodperc, perc, óra múlva már végre. A másik lényeg meg ott van a tovább mögött, ahol is egy új poszter bújik meg. Remélem, nem kell hozzá rózsaszín szemüveg, mert így is látod majd jól.

0 Tovább

Üzenetstop

With such fear of tomorrow, how'll you live today?

0 Tovább

Változó trendek

Az elmúlt évtizedek alatt sok mindenben megváltozott Bollywood, vagy sok minden megváltozott ott. Vannak, akik szerint kárára, vannak, akik szerint előnyére, de abban mind egyetértenek, hogy az 1950-es évek filmjétől helyenként nagyban különböznek és eltérnek a mai, xxi. századi kortárs mozik. Ma már ahogy az látható, a nyugati felfogás a mérvadó, a példaérték. Minden wetses lesz, a párhuzamos filmművészet a new wave, és a vizuális effektekre, hatásokra pedig nagyobb hangsúlyt fektetnek már, mint a(z amúgy is gyenge lábakon álló) történetekre. Apropó tartalom, ez is jelentős változásokon ment keresztül, bár ez - a behatások mellett - leginkább a célközönség megváltozásával magyarázható. Ami a következő.

Az indiai mozizás korai fázisában még a szegény embereknek és róluk szóltak elsősorban a filmek. A common man volt a középpontban, aki legtöbbször szegény volt, hol kapzsi is éppen, de észrevette hibáit és a film végére erkölcsi győzelmet aratott, jobb ember lett, leküzdötte a bajokat. Ő volt a főhős, akihez tudtak kapcsolódni, kivel tudtak azonosulni a közönség soraiban a nézők. Ezután jöttek a dühös fiatalok, majd a szenvedő, hagyománytisztelő szerelem trubadúrok, de ezeket a sztorikat is még az egyszerű emberekre formázták. Voltak ugyan ütések, rúgások, jólszituált, felső akárhány családok is benne, de végső cél, a szív elnyerése, az igazságért, a gyengék védelméért folytatott harc a gazemberek ellen alaptéma vonzó volt, még annak tűnt, nekik szólt.

De 2000-től a technológia előrelépése, a filmekben is tapasztalható térnyerése, a mai napig a Ra One-ig bezárólag egy új korszakot nyitott az indiai filmforgalmazásban, ami mint említettem fentebb hatással van a történetre, és a célközönségre is. Ez az egyik fő oka annak, hogy a modern film a középosztály vagy a felső osztály (nagykisvárosban élők) filmje lett, vagy a nemzetközi közönségé - nem titkoltan már. Akik természetesen nem tudnak együtt érezni azzal az oldszkul sztorival, amikor is a szegény fiú ezt meg azt csinál egy távoli faluban, a nagy városban satöbbi, ezért a történetet rájuk szabják már. Így a vidéki és/vagy szegényebb közönség igénye nem lesz igény többé, őket még talán a külföldi helyszínek vonzhatják be mágnesként a mozikba, esetleg egy-egy sztár szereplése, de a cselekmény, a vezértéma másodlagos lett már a számukra, nem úgy mint régen. Mindeközben persze a rendezők, a bw apraja nagyja nem tudja nem elégszer elmondani, hogy nem áshatják alá a bw múltat, amiből lett, nem is akarják, de valahogy mégis sikerül (aka törekszenek) nekik, teszem hozzá.

Végezetül itt egy-két fő változás (hasonlóság) a korábbi évtizedekhez képest, de van még más is.

  • égbeszökő költségvetések
  • nagyobb számú színházi megjelenések (régen 200 ma 2000)
  • a multiplex a legnagyobb üzlet, a város a falvak felett, stb
  • a híres, gazdag, sikeres is moziba akar menni (multiba, ofkórz) nem mindig volt ez így
  • mindenki bwt akarja és be akar törni ilyen-olyan rokonként
  • online filmnézésre való opció
  • rövidebbek a filmek
  • a véleményformálás útja könnyebb a webkettő miatt
  • a film marketingje: nyomtatott sajtó mellett elektronikus téren, tvben, utazás során
  • hol vannak már 15 dalok/film, ma 4-5 legfeljebb vagy egy se
  • hol vannak a táncok
  • angol nyelv térhódítása: film dialogokban, filmcímekben, dalszövegekben
  • még mindig a zenére és a sztárra alapozva dönt az ember a film megnézése mellett vagy ellen
  • az aktívkodás (fütyülés, beszéd, hangoskodás) a moziban továbbra is él
  • minden filmes azt állítja, az ő filmje más lesz
  • a producerek vannak a sztárok felett vagy fordítva?
  • a tömeg kritikus még ma is, mindenki úgy érzi, az ő véleménye a legjobb
0 Tovább

Tu Mera Superman

Az imént dobta ki elém ezt a képet a tumblr, bw címszó alatt. Még hogy női pókember, aki superman társasában táncol, repül, énekel meg ilyesmi? Izé, ilyen is van, that awkward moment. A kép a Dariya Dilból való, ami egy 1988-as film, és aminek a tu mera superman című számához készült video még többet mutat ennél is. RB na ez a funfunfunfun!

0 Tovább

Flash mobw

0 Tovább

Profit, profit, profit

Úgy tartják, egy új bw filmnek három napja van arra, hogy csodát csináljon, sikert kovácsoljon magának vagy/ellenben örökre elvérzik a töménytelen mennyiségben érkező premierek komoly harcában. Ez igen rajta is múlik meg nem is. A 3 nap ott van, az dönt róla, felette, az az első. Viszont, nem minden, hiszen van még más sikerességet befolyásoló tényező is, ami keresztbe tehet neki. Főként annak, hogy visszahozza a pénzt, a költségeket, hogy egy kicsit is jobb legyen, nézettebb mint akár a másik khané.

Ma már egyébként elfogadott érvelés is lett ez, hogy egy nyitóhétvége, vagy a premierre rákövető két nap kasszatermelése nagyban befolyásolja a film sikerét a piacon. Pedig korábban ez nem volt jellemző Indiára. Ha jobban belegondolunk van is bennünk egy kép arról, ahogy a tömegek a film premierje után még hónapokkal is ott állnak sorba a jegyért, csak hogy újra és újra lássák A jelenetet, A táncot aaa stb... Oké, nem azt mondom, hogy ma nincs erre példa, inkább csak, hogy a filmipar változik, jobban monda változtatják meg. A film, annak utóélete szemmel láthatóan lerövidül, ami meg előtte van az egyre meghosszabbodik. Ennek a meghosszabbodott filmelőéletnek az oka az azonnali siker elérésében keresendő szerintem. Az a ludas, a hibás kinek hogy tetszik. Persze ennek is megvan a miértje, mondom tovább.

Azt fentebb már jeleztem, hogy számolni kell még más befolyásoló tényezőkkel is. A napok száma nem minden, hiszen az se másodlagos ma már, hogy pl hány széles vásznú képernyőn, vásznon jelenik, jelenhet meg az adott bemutatásra kerülő film. A verseny ebből a szempontból egyre keményebb és kiélezettebb. Mindenki szeretné a saját filmjét minél több színházba eljutatni, minél nagyobb számú közönséghez. Még több ember még több pénz. A megtérülés folyamata pedig meggyorsul(hat), ha minden úgy alakul. Úgy, mert magán a filmen továbbra is nagy hangsúly van. Sok minden múlik attól, hogy milyen (film)csillagokkal van kitapétázva a posztere meg a képkockái, ki a rendező, a zenei rendező, a producer meg még ki tartozik starcasthoz. Ez két dolog miatt fontos igazából, bár a végeredmény az tök ugyanaz lesz, kell hogy legyen.

Az első: a megjelenés. Sokszor ugyanis a sztárok, azoknak egy képkockára eső minél nagyobb előfordulási esélyének a  száma, valamint a film mögött a háttérben dolgozó kapcsolati emberek tehetnek és tesznek is arról, hogy minél több moziba eljusson a film. Ettől is függ, hogy mennyi is lesz az amennyi, amiben láthatja majd a közönség. Nagyon nem kell megmagyarázni, elég egyértelmű ez. A második: a fogadtatás. Vagy csak nevezzem kritikának? Egy rossz vélemény elég lehet arra, hogy sokak kedvét elvegye a mozizástól (Indiában, srsly) és más alternatív eszközökhöz nyúljanak, hogy azok segítségével jusson el hozzájuk a film vagy fordítva. Na ilyenkor mentőöv a starcast, egy csillag. Ő az, aki miatt az indiai ember még a lehúzások ellenére is képes megnézni egy filmet a moziban. Ebben az évben a Bodyguard és a Ra One kapott vegyes kritikákat pl, de mégis whocares üzemmódban támadták meg az emberek a színházakat, a húzónevek, a műfaj, a 3D meg minden miatt még. Erről ennyit.

Az utolsó dolog, amire utaltam az előbb az alternatív eszközökkel, az a kalózkodás. A legnagyobb rossz minden tekintetben, ami még több versenyhelyzetet szülhet a filmiparban. Ez annyira elterjedt manapság (blablabla), hogy a premiert követő napon a filmet már meg is lehet szerezni, letölteni vagy megnézni online. Persze ilyen-olyan minőségben azért hello. Az indiai filmforgalmazók szerint ez nem jó így, mert akik elbizonytalanodnak egy kritika miatt, vagy mert nincs pénz+idő+energia meg mit tudom én mi bajuk van, azok élnek ezzel a lehetőséggel, amitől ugye biztosan nem lesz nyereséges a film, semmilyen körülmények között se. Bár ez odaát inkább bolha mintsem elefántprobléma, addig legalábbis, amíg olyan sikerek lesznek, mint idén a Bodyguard, a Ra One vagy a Zindagi Na Milegi Dobara (stb), amiknek az első pár nap is elég volt ahhoz, hogy kasszákat robbantsanak.

Most itt megállunk. Kell is. Ideje van, mert a 3D mad kezd bejutni bwba, minden ötödik film így készül már, amivel szerintem újabb fordulóponthoz érkezett az indiai filmgyártás (multiplexek, átalakított színházak). Ettől a ponttól kezdve pedig már ilyen szemmel is kell, kellene (mégse vagyunk ott) nézni a sikert hajkurászó, profitorientált filmek forgalmazását, és teljesítményét a mozi falakon belül. De egyelőre még gyerekcipős szitu az egész, hiába Ra One ideoda, majd 1-2 éven belül ez is kiderül. Addig a 3 nap, a szkrinekért folytatott harc és a kalózkodás nyomja rá bélyegét a film sikerére vagy a bukására Indiában. 

0 Tovább

Hírhétfő

1) Shah Rukh Khan a következő év elején, január második, harmadik hetében kezdi el forgatni a Chopra-féle romantikus filmjét. Cím egyelőre nincs, de hölgyekben most sem lesz hiány, pl. Katrina Kaif és Anushka Sharma is szerepel majd a moziban. A premier előreláthatólag India egyik legnagyobb ünnepén, a Diwalin lesz, azaz Srk a Ra One után megint A fesztiválon mutatkozik be a szélesvásznon. De ahogy ő mondja, a Diwali még soha sem csalódott benne, s reméli ez most sem lesz majd másképp.

2) A rendező Madhur Bhandarkar az ASSA (Airtel Super Star Awards) vörös szőnyegén beszélt az új filmjéről, a Heroinról. Ez szerinte egy utazás lesz a (hős)nő életében, aki eléri a fentet, de a lentet is élete során. Azt ígérte: sok katarzis lesz benne meg trauma, valamint mérföldkőnek nevezte, nagy történetnek, amelyhez igazi színész dukál, valaki olyan, akivel már régóta szeretett volna együtt dolgozni. Őőőőő lesz Kareena Kapoor, mellette pedig majd Arjun Rampal tűnik fel a filmben. A Heroint időközben el is kezdték forgatni, ezt bizonyítja a netre direkt kiszivárgott kép és videoanyag az első napról.      

3) Zombi komédia bwban! A nem túl gyakori műfajt a Krishna DK és Raj Nidimoru kettős, rendező duó (99, Shor in the City) hozza majd el az indiai mozikba a Go Goa Gone című filmmel. A zomcomban biztosan ott lesz, szerepel majd Saif Ali Khan és Kunal Khemu, Vir Das, és Anand Tiwari, valamint még egy (színész)nő is, akiről a mai napig nem tudni, hogy ő kicsoda. Titokban tartják, bár cikkeztek valami Broadwayes színésznőről, de ez is inkább csak pletykaszint, mert Saif Ali is szeretné rokonát ott látni a filmben. A történet? A 3G pár srácról szól majd, akiknek a nyaralást teszik keresztbe a zombik, azzal, hogy megjelennek Goan. Hát nem tipikusan egy hős-hősnő mozi, itt a sztori és a karakterek (4-5) sokkal fontosabbak lesznek. Egyébként Goan és Mumbaiban veszik fel a filmet, nem mennek ki ezért külföldre.

0 Tovább

The next Big Khan

A cím végére mehetett volna kérdőjel vagy felkiáltójel is, de nem. Mi maradunk ennél, a köztes állapotnál. Mert bár lehet, van abban ráció, hogy ő Imran Khan lesz a következő nagy Khan (!), de sajnos az ellenkezője sem kizárt dolog (?). Azt eddig se titkoltam, hogy bírom a palit. Még úgy is, annak fényében, hogy tudom, látom, tapasztaltam elég egyarcú. Annak tartom színésznek mindenképpen. Van hova fejlődnie. Bár mentségére szól, hogy pimaszul fiatal, és nem akkora hátrány ez - az említett egyarcúság, mint aminek beállítom, különösen bwra való tekintettel. Arról nem is beszélve, hogy már most nem akármilyen "A" kategóriás rendezőkkel, színészekkel, producerekkel dolgozik együtt, pedig tényleg nem régen tört be a filmbizniszbe. Jójó itt azért a hátszél is besegít, Aamir Khan unokaöccse ő.  

Filmekről picit. Talán ebben az évben a Delhi Bellyvel mutatta meg, hogy tud mást is hozni a romantikus figurán kívül (korábban ott volt a Luck is, az kimaradt), akit már olyan magas szinten játszik, és olyan szinten tökélyre fejlesztett, hogy már-már unalmassá válik minden manír tőle. De így is a Jaane Tu... igazán kedvenc a műfajában és az I hate luv storys-t is csak szeretni lehet vele, a Break Ke Baad már határeset eléggé, míg az új filmje a Mere Brother Ki Dulhan jópofa szórakozás, de semmi több. Ergo love/hate kapcsolatban vagyok, de hazudnék ha azt mondanám, hogy nem várom éppen Beboval, vagy Anushka Sharmaval való közös filmjét, mert de nagyon. Ugye.

A cuki fiú (csak így) a mai napi desi girl ellensúlyozására érkezik, hogy senki szeme ne maradjon szárazon már. Itt éppen valamelyik száz plusz egy eventen jelenik meg kalaposan, fehér ing kíséretében. Jó kép na.

0 Tovább

Who’s the hottest girl in the world?

Kareena Kapoor a legszexibb ázsiai nő a világon. Legalábbis az Eastern Eye újság online SNS (social network services) által végzett felméréséből, közvélemény-kutatásából ez derül ki. A Ra One és a Bodyguard sikerfilmek színésznője, akit már viaszba öntöttek, halhatatlanná vált, és aki jövőre mondja ki az igent Saif Ali Khannak a tavalyi nyertest, Katrina Kaifot előzte meg, bár csupán egy százalékkal. Őket a listán - amin filmsztárokon kívül még popsztárok, Tv személyiségek, modellek is vannak a világ minden tájáról - Priyanka Chopra és Bipasha Basu követik, akik ugyancsak indiai színésznők. De szembeszökő, hogy a top10-nek több mint a fele bw színészekből áll, és ez az arány a húszas mezőnyben sem változik, csökken nagyot. Az előző évhez képest egyébként új bw beauty nevek is felkerültek a listára, mint Jacqueline Fernandez, Nargis Fakhri és Sonakshi Sinha személyében, nem hiába, nem érdemtelenül - tesszük hozzá. Végül itt a nyertesről egy kép, need we say more?

0 Tovább

A Pitbull akcióban

A nemzetközi rapper Amando Christian Pérez, ismertebb nevén Pitbull lehet bw következő importcikke. Az "énekes" a tervek szerint decemberben utazik majd el Indiába, ahol az önpromon kívül még - bizonyos - hindi nyelvtudását is szeretné bővíteni, mert van neki ilyen heppje úgy hírlik. De nagy valószínűséggel azért egy jövőbeni közös filmezésről, dalról, mint item song szereplésről is szó eshet majd az ott tartozkódása során. Erre készülnek legalábbis a szervezők, akik már előre összegyűjtöttek pár csak neki, special edition ajánlatot a szereplési lehetőségekről bw filmekben. Természetesen nem 1 kiló kenyér árösszegének fejében, hiszen azt nyilatkozták bármit képesek megadni érte. Akon sikere után ez nem is csoda.

A Pitbull várhatóan helyi látnivalókat is felkeres, miközben koncerteket ad Noidan, Mumbaiban és Puneban. Érkezésével kapcsolatban máris nap mint nap új dolgok, részletek derülnek ki. Hol arról cikkeznek, hogy milyen indiai zászlós, pávás, feliratos meg mit tudom én ruhát fog kapni és viselni, hol pedig arról, hogy milyen mesterszakácsok fognak gondoskodni arról, hogy közelebbről is megismerje jól indiai konyháját. A minap az is kiderült már, hogy Katrina Kaif nagy rajongója a rappernek, és ő nagyon szeretne találkozni vele. Nyilván meg lesz rá a lehetősége, nem csak neki, hanem Srk fiának, Salman Khan unokakaöccsének is, akik szintén odáig meg visszáig vannak tőle. Én nem. A pali azért nem egy Akon szint, de ha már idáig eljutott, akkor remélem valami normális zenét tud lerakni a bw piacra, ahogy azt elődje tette, nagyon megmutatta mindenkinek.

0 Tovább

Kids, don't try this at home

Ebből tényleg csak a popcorn meg a cola hiányzik, ami a kezembe csücsülne, miközben nézném. A jelenet Bw legdrágább filmjéből, az ebben az évben bemutatott, általam csak India avatarjaként számon tartott Ra Oneból való. Ami ha minden igaz, még tartalmaz egy-két ilyen hasonló szintű csomo más csodát is. Akinek ez a vid meghozta az étvágyát, annak a trailer árulkodik még többről is. Egyébként szerintem van annyira jó, élvezetes, ötletes, mint más hasonló "ilyen megállítom a vonatot, és megmentek mindenkit rajta" próbálkozás. A csúcspont benne pedig egyértelműen 2:06-nál van, amikor is megfordul a levegőben g.one, a szuperhősünk, állati.

0 Tovább

Múzeum is készül már bwnak

Az octogon írt róla bővebben a minap, én meg rátaláltam és rácsodálkoztam, hogy ilyen is van. Akarom mondani ilyen is lesz. Egy Bollywoodi Múzeum, amit Mumbaiba építenének a most megjelentetett Yazdani Studio tervrajzok alapján. A képeket látva tényleg egy feltekert szalagra hasonlít kívülről, nem másra. De ez is volt a cél gondolom. Mármint, hogy aki arra jár, akár turista akár nem, annak egy impozáns, szemkápráztató és csalogató valami legyen, ami már ránézésre is filmes hatást, benyomást keltsen fel. Mintha csak egy könyvtár könyvekből épülne, azokból lenne kirakva, ilyenre is van példa persze, ha jól tudom. A lényege magyarán, hogy messziről adja el magát az épület, és már formájában, külsejében, csomagolásában közvetítse mindazt, ami benne mögötte van.

Menjünk befelé, mert az is megér egy-két szót. A külső mellett az se törpül el nagyon, sőt. Az, bwról lévén szó egy színes, álomvilágba kalauzol el minket, ahogy filmjei is szoktak általában. A cikk egy galériához hasonlítja az egészet, belülről, ahol megtekinthetőek lesznek majd régi-új-híres-kult filmrészletek többek között. Olyasmi élmény lehet ez, nekem az jön le belőle, mint amikor először találkozol Indiával, a filmgyáraival, azok alkotásaival. Ergó nem tudod hova tegyed a fejed, mert annyi minden látnivaló van benne, jobbról-balról jönnek az új impulzusok, de ha megszokod, nem szabadulsz tőle. Érdekesség, hogy ezek a filmrészletek élők lesznek, nem csak egy helybe állnak, mint a gyerekek a parkban, hanem állandóan váltakoznak majd egymással.

Ebbe én most első olvasatra elég sok lehetőséget látok. Pl el lehet vinni a játékosság felé, így még jobban erősítve a mozi jelleget (lejátszás, megállítás). Vagy, még be lehetne vonni az ott tartózkodókat is, akik saját maguk irányíthatnák (felborítva az autot) majd a részleteket, akár kérésre, akár máshogy. Úgy vélem, ha ezt a részét ügyesen megragadják és kihasználják, ami benne van, a technika csodákra képes ugye ma már, akkor ez főnyeremény lehet világszerte. 

A BM e mellett szolgáltatásaiban még rendezvényeket is szervezhet le. A hírek szerint alkalmas lesz rá valamint a kialakított mozitermeiben filmpremierek is láthatóak lesznek majd. Meg ki tudja mire lesz még jó? Egyelőre szép tervek. Talán túl szépek is. Vagy ne legyek ennyire pesszimista?

0 Tovább

Várlak még, EMAET

Imran Khan vblog újratöltve. Talán még emlékszünk is milyen volt az előző, már hogyan felejthetnénk el, most meg itt van a harmadik része lentebb, amin azt láthatjuk, ahogy a színész a kamerájával, azon keresztül mutatja meg, hogy mennyire izgalmas is lesz már az Ek Main Aur Ekk Tu várva várt első trailere. Meg mennyire humoros, meg mennyire drámai, meg mennyire érzelmes, meg mennyire mi minden még. Erről egy bizonyos Kareena Kapoor reakciói árulkodnak el neki, a számunkra, akit éppen a trailer nézése közben vesz fel s aki elmondani nem tudja milyen jó lesz ez, csak megmutatni. Na de most komolyan, ezek után tényleg van olyan, aki nem várja. Még öt nap!

0 Tovább

I love darkness

... it reminds me of your future.

0 Tovább

Khwabon Khwabon

0 Tovább

How to make it in Bollywood

Avagy hogyan készült a hogyan készült és mit csinálnak ők, amikor csinálják. Bepillantás oda, ahol minden elkezdődik és befejeződik. Snitt. Engem mindig is érdekelt ez a része a filmeknek. Nem azért mert értek hozzá, vagy akár csak szeretnék, hanem mert egyszerűen jó látni miből lesz a kész anyag. Meg azt is, hogy hogyan jön létre pl. egy ilyen zenés-táncosbetét, egy bwprodukcióban, ami legtöbbször tényleg lenyűgöz és a retinámba ég.

Bw ezen jelenetei azt hiszem sok mindenhez vagy máshoz nem igen hasonlíthatóak. Talán, első blikkre még úgy tűnnek, tűnhetnek, mint ha csak klipeket néznénk valamelyik zenecsatornán. Ez egy eléggé általános és elfogadott vélemény, valahol kritika is, ami sokszor köszön vissza, találom magam vele szembe. De úgy gondolom, aki nem áll le egynél, és még párat megnéz belőlük, ezekből az rövid alatt szembeszökő különbségeket tud észrevenni azokhoz képest, azokkal szemben. S itt és most nem csak a nyelvezetre, a gyártó nemzetre, a zenére gondolok, ami annyira másabb, hanem a készítésére, a forgatására főként. Magyarán az összecirkuveniálására.

Ami közismert tény, hogy bw szeret gyors vágásokat használni, s azok ilyen esetben is élnek, megvannak. Általában sok képkocka másodpercet nem is időzünk el egy ponton, hanem sietünk tovább a másikra. Majd előfordulhat az is, hogy vissza-visszatérünk még ide, de akkor már ilyen-olyan plánokkal (premier, szuper) belőve, mergturbozza azt. A teljes feltunningolást viszont a sokszor soha nem látott helyszínekkel, azok minél több számú hozzárendelésével éri el. Ez utóbbiakban szerintem az a kulcsa, hogy el tudják adni nekünk, képesek vagyunk mi is odavágyni, azok után, amit ott láttunk. Sőt, ha eljutunk oda, ahhoz a bizonyos helyhez, akkor flesbekszerűen megismétlődik minden, ami megtörtént a filmben a betét alatt. Egy sima, mezei klipnél ilyen nagyon ritkán fordul elő. Aztán vannak még, dolgozik olyan beállításokkal talán, amik nem megszokottak, inkább egyediek és különlegesek, mint sem rosszak, ahogy azt a hiedelem tartja.

Azonban az idő halad, vele együtt változik ez is. A régi bwfilmek még gazdagon voltak tánccal megpakolva, ma már inkább a montázsszerű szekvenciák a dominánsabbak, amik hol haszálnak táncot, hol nem, hol pedig hibrid styleban a kettőt cserélgetik felalá a jelenetekben. De valami mégis ennek ellenére megmaradt. A - zene mellett - küldetése ezeknek a betéteknek, tánccal vagy anélkül. Pontosan az, hogy történeteket mesélnek. Csinálják ezt lineárisan, vagy időt nem ismerve. Utóbbit úgy, hogy napokat, hónapokat, éveket ugrálunk vele előre, miközben a dal elbeszéli hogyan jutunk ából a bébe. De bevált gyakorlat még a múlt felidézése is általa.

Ezeken kívül van persze még csomó más funkciója is a betéteknek. Lásd, amikor egy adott dologról szól, élőről, élettelenről, valakiről, valamiről satöbbi, de azt hiszem ha katalogizálni kéne őket, akkor mégis az érzelmek fiókba kerülne a legtöbb ilyen munka. Szerelemről, fájdalomról, örömről, szomorúságról, hogy csak a közhelyeseket említsem, ki tudja már hány és hány született bwban, de megunhatatlan mindegyik a mai napig. A titok talán ott van elásva, hogy mindegyik hordoz magában valami mást, valami újat - akár zeneileg (új dallamok), akár szövegben, akár a hátteret figyelve a helyszínekben, táncokban egyaránt. Nem véletlenül nevezzük, bwt az érzelmek bölcsőjének, mekkájának. Hát ezért.

A how to make it... az a sorozat lesz, amikor najd a színpad mögé lehet látni. Mert szerencsére akadnak ilyen videk, teszik fel promo, érdekesség gyanánt a filmesek a zt betétekből. Lájk. Úgy fest, vannak még olyanok, akiket még ennyire, annyira foglalkoztat ez, mint engem éppen. Elsőként itt a Don 2 Zara Dil Kohoz készített making video. Ami a többihez viszonyítva semmi különlegeset nem mutat vagy mond, szimplán csak azok mesélnek benne, akik részesei voltak ennek a készítésének. De mégis közelebb kerülünk ahhoz, hogy meglássuk, megértsük mi is zajlik ott, ilyenkor. Azt, hogy kik dolgoznak, vannak jelen, koreográfusok, énekesek, mindenféle rendezők. Vagy, hogy miket bakiztak bele a színészek, mennyire tudták azonnal beleélni magukat, megtanulni a lépéseket, a mozdulatokat már elsőre. Az egymás vagy a szám fényezése igazából nem zavaró, különösen akkor nem, ha azt látjuk, ahogy SRK bosszankodik, mert nem tudja a kártyás trükköt úgy megcsinálni, ahogy szeretné, kérik tőle. Mert van ilyen. Csek. 

0 Tovább

Posztereső

Legyen ez, ha már egy hónapja nem láttam belőle egy cseppet sem, lepotyogva az égből. Itt és most négy darab filmhez érkezik eső poszter formájában. Vegyük csak sorba őket. A TDP bemutatóig egy hét van hátra, annak érik a felkonf poszt, mert eddig el lett hanyagolva rendesen. A borító olyan igazi musicales hangulatú, a szexi Vidya Balanért meg nem csak én vagyok oda és vissza, hanem a többiek is. Aztán ott a Shortcut Rome, amiről ugyancsak nincs sok info itt a blogon, konkrétan egy darab se, bár ezt látva nem is érzek rá kényszert, ihletet, hogy változtassak rajta, ezen a helyzeten. Egyszerűen nem gyere be. A harmadik az EDT, a már jól körberajongott igen, amit nem ezért fogjuk szeretni, a semmilyen poszteréért, remélhetőleg lesz belőle még egy, vagy több. Az utolsó pedig az EMAET, ma is volt róla hírmorzsa, meg korábban meg még lesz is, amire tekintve (ofisöl?) rózsaszín vattacukor zizi nagynapszemcsi az egész, nagyszerű.

0 Tovább

Hírcsütörtök

1) Karan Johar közelgő filmje az Ek Main Aur Ekk Tu promoja november 30-val veszi kezdetét, aminek fontos állomása lesz a The Dirty Picture (dec. 2.) alatt, előtt, vele együtt bemutatott trailer. Erről ő maga írt, a twitteren keresztül. Jóllehet már a vlog, amit csináltak, eddig két részes, az is ennek a része volt, de abból sokat nem lehetett megtudni a filmről. Amiben, mint azt már írtuk, a vezető szerepeket Imran Khan és Bebo alias Kareena Kapoor játssza majd, míg a bemutatójára 2012. február 10-én fog sor kerülni. 

2) Shahid Kapoor és Priyanka Chopra együtt szerepel abban a filmben, aminek perpill nincs címe. Vagy van, csak túl sok éppen. Persze ez nem meglepő, hiszen elég korai szakaszában tartanak még a filmelőkészületek, forgatásról vagy forgatókönyvről szó sincs egyáltalán. Ami oké nem jelenti azt, hogy ne lenne akár, de most a cím körül van a nagy felhajtás. Egy saga az egész. Kunal Kohli pl azt nyilatkozta legutóbb, hogy még nem véglegesítettek semmit, pedig hónapokkal ezelőtt már jó néhány címmel boronálták össze a filmet. Volt itt Janam Janam Ka Saath Hamara Tumhara, majd ennek jött a rövidebb verziója Janam Janam Ka Saath. Végül a Muqtasar tűnt a befutónak, ami egy urdu szó, és a jelentése rövid, tömör, ez azonban meg nem passzol egy romantikus filmhez sokak szerint. Vagy. Vagy egyszerűen csak arról van szó, hogy különböző neveket dobnak be a köztudatba, s amelyik nagyobb buzzt ér el, arra esik majd film döntéshozóinak választása? 

3) Emraan Hashmi állítja, semmi sem igaz abból, azokból a pletykákból, miszerint kiszivárgott egy dal a Jannat folytatásából. Még akkor se, ha az Judai névvel ez a mai napig meghallgatható, sőt még nem is szól annyira rosszul. De talán igaza van, ez is fake, mint korábban a Don2 esetében a Rehmat volt, aminek azóta sincs helye a soundtracken. A filmről már külön beszámoltunk, hogy elkezdték a forgatást, s hogy milyen változásokon megy át az első részhez képest.

4) Az érkező Ladies vs Ricky Bahl egyik sztárja, Anushka Sharma már nagyon várja következő filmjét, amiben a romantikus oldala mellett és után egy komikusabb szerepben próbálhatja ki magát. A címe Matru ki Bijli Ka Mann Dola lesz, egy Vishal Bharadway film, amit várhatóan jövő évben már be is mutathatnak. Sztoriról egyelőre nincs info, valami olyasmi lehet, mint amit eddig már megszokhattunk a rendező úrtól, dark comedy tippre. Anushka filmbeli partnere Ajay Devgan kihátrálása után Imran Khan lesz, aki először dolgozik együtt Vishallal és Anushkaval is.

0 Tovább

Sadda Haq

Nem csak manapság, hanem úgy általában véve is kevés az olyan bwzene, mint amilyen ez itt. Talán utoljára pont AR Rahmantól hallottunk még ilyet a Yuvaban, de az is elég régen volt már persze. 2004-ben. Gondolkodom is erősen, az azóta eltelt időben nem sok minden történt, már ami ennyire merész lett volna, akár hangszerelésében mind a témájában. Aztán az is lehet, hogy simán csak elfeledteti velem őket a Sadda Haq. Tudod, a zaja elnémítja őket, mintha nem is lennének a világon. Mert van annyira jó, elárultam magam közbe.

A sikerének forrása több mindenben keresendő szerintem. Ugye a tökösségét már felhoztam fentebb a merészséggel, hogy jajde régen volt már rockrock fiúklányok. De ott van AR Rahman a god of music, a maestro is, aki tud ilyet, sokkal jobbat, mint a Slumdog Millionaire volt, amiért oszkárbácsi meggyűt szépen. Aztán az üzenete se titkos, amiről beszél, s amit a fiatalok éreznek magukénak elsősorban. De a legnagyobb erénye az véleményem szerint, hogy nem hindiklisé. Nem olyan, mint a többi száz megjelenő bw muzsika a palettán. Van egy egyedi hangulata is, erről mindjárt. A tűz meg ott van benne, nem kitalált, beleerőszakolt éppen. Átjön na, az, aminek át kell.     

Azt hiszem tipikusan egy (rock)himnuszt csináltak vele, amit a düh és szenvedély hajt végig. Egyszerre őrült és megavad. Furcsa mégis fülbemászó. Az egész egy nagy rohanás, adrenalinbomba, vagy legalábbis ahhoz hasonlítható, ami végigsöpör rajtad, ha belefülelsz. Egyébként van még benne valami érzékenység a fájdalomra, ami frusztrációt okoz, és ha te is hallod ordítani tudnál bele a világba. Nem hiába lett a modern generáció egyik kedvenc nótája most.  

Még érdekes, hogy a számot egy paraszti mozgalom ihlette, amely tényleg megtörtént néhány évvel ezelőtt. Ide jönnek a plusz érzelmek. Aki énekli az pedig Mohit Chauhan, akinek a lázadó hangja telitalálat. Ennyi. Hallgathatod edzés közben, készülhetsz fel rá vizsgára, vagy szimplán tiltakozhatsz vele valami ellen, a Sadda Haq mindig jól jön. "us gali ka main na jismein hayaa na jismein sharam"

0 Tovább

Ek Tha Tiger

Írország, Törökország, de az Ek Tha Tiger forgatás még mindig tart. A digitális poszter után most már képek is vannak arról, ahogy készül Kabir Khan rendezésében és Yash Raj Films forgalmazásában a - jövő év augusztusában bemutatásra kerülő - hindi romantikus thriller. Salman Khannal, aki először dolgozik össze Chopráékkal, és Katrina Kaiffal a vezető szerepekben. A tagline szerint egy történet lesz arról a férfiról, aki egész életében a hazájáért harcolt, most pedig a szerelemért fog. Höh. Nem sok, de lesz ez több is. A filmet öt különböző országban veszik fel, de egyelőre csak kettőről tudunk biztosan, hogy ott jártak, a másik három meg még rejtély, nem árulják el előre. Amit igen, hogy a filmzenét Sohail Sen szerzi majd - akinek legutóbbi munkája Mere Brother Ki Dulhan számomra kellemes meglepetés volt. Most nézzük a képeket a tovább mögött (utolsó már török helyszínen), és várjuk nagy izgalommal hol bukkan fel legközelebb az ETT stábja. Talán pont itt?

0 Tovább

Udi

Aki nem érti az most megérti miről is szól, szólhat egy a bw muzsikák közül. Itt az Udi című dal a Guzaarishból, ami csak most csak kivételesen felirattal van beágyazva. De legyünk őszinték nem én tőlem származik a fordítás, de seringelni azt még szabad, hogy mindenki lássa. Nagyszerű hallgatni, minden egyes alkalommal vissza és vissza, amiről meg mesél az annyira szomorú, hogy már szép is egyben: "Futni, álmok hátán úszni"....

0 Tovább

Üzenetstop

Kuelhunak üzenjük nem tetszik a rendszer. Indul az üzenetstop, ami hindi filmekből hol képkockákba hol anélkül ragadja meg a napot azt az egy sort, ami annyira igaz, annyira zseniális, hogy már üzenőfalra való. Idézetek jönni bwból. Arról a helyről, ahol a filmes forgatókönyvírók fabatkát sem érnek. Nem tisztelik őket annyira, mint pl egy zenei rendezőt és a filmgyártás folyamatában is az övék a tök legleglegutolsó szó. Sarkítva, pöttyet eltúlozva, de egy biztos, nem jó állás ez odaát Indiába. Jóllehet csomó film születik, de többségét nem a sztoriért, aztat rafkossága, jól megírtsága miatt szeretik, hanem egészen másért, vili, nem ismétlem el. Szóval nem néznek fel rájuk. Sokszor szedik szét is őket apró cafatokra a kritikusok egy-egy rossz film után. Amire a válaszuk egyszerű és mindig ugyanaz: de hát minek, ha nincs meg tisztelet, az alázat a munkájuk iránt? Én most megadom. Van ott is legalább annyi egymondatos, többsoros gyöngyszem, mint másutt a nagyvilágban, a nagy írók között, akik még ennél közhelyesebbek is tudnak lenni. Lecgó.   

Every moment can be a new life

0 Tovább

Sau

Pont ennyi, azaz 100 poszt lett már kipáblikolva ide. Ejha. Csak nézek, mint amerikai a bw moziban. Nem hiszek a szememnek. Rendszert persze azért ebből nem akarok csinálni, megünnepelni minden ilyet, de a blog életében mégis csak ez az első nagy(obb) szám, amihez most jutott el.

Valaki egyszer azt mondta, a minőséget nem a posztok számában mérik. Igaza volt. A mennyiség nem egyenlő minőséggel. Nem is erre törekszem a csálcsitrával. De azért az eddigi blogokhoz képest elég gyorsan váltott át kettőről háromjegyűre a posztok összáma, s erre rácsodálkozom még mindig, újra és újra.

Önelemzés. Azt hiszem, a kezdeti ködös elképzelések után sikerült nagyjából annak teret adni kontent formájában, aminek úgy szerettem is volna, ahogy megálmodtam magamnak. Nyitott vagyok mindenre, szeretném színesebbé, még változatosabbá tenni, mert bw éppen ilyen. Nem akarom csak full textbe nyomni, bár az ellenkezőjét sem akarom igazán. Egyszerűen, ha van valami új kategóriaötlet és tetszik, mint a retro vagy most éppen az idézetek, akkor beemelem, mert nem para. Határok zilch.

Talán egy dolog van, amiből kevesebb jutott, és amiért csak ritkán megy a bugi a kezembe. Azok a filmfirkák. Már hatszor több filmben volt részem, ebben az évben (csak 2011), mint amennyi írással ez az oldal  rendelkezik, így esz a penész a legjobban. Meg úgy, hogy ez a része még jobban eladhatóvá teheti a filmet, bw egészét, mint egy hír, akár egy jó vagy egy rossz karcról van szó. Eredetileg a minden héten egy véleménnyel indultam neki, amit csak nem sikerült tartanom. Ezen mindenképpen szeretnék változtatni a jövőben.

Most ennyit. Amit még jó látni linkeltek ide, meg az origo néha oda a blogcímlapra, vagy bele ketrecbe a főoldalára. Köszi. Még három hónap se telt el, szóval ennek fényében ez nekem nagy funfunfunfun. Pláne úgy, hogy nem reklámozom szétagyon a blogot, van előmoderáció és nem klisétéma, autogenerált blogszolgáltatás n plusz egyike ez megint. Üzenet: továbbra is iszkoljatok hát ide, dansz. 

0 Tovább

Hírkedd

1) Több mint hét év után Genelia D Souza és Riteish Deshmukh egybekelnek. A két színész még 2003-as Tujhe Meri Kasam című film forgatásakor találkozott először. Azóta lettek elválaszthatatlanok. Az esküvőre most 2012 február 4-kén fog sor kerülni, Mumbaiban, a Hyatt Regencyben. Velük kapcsolatos filmhír, érdekesség, hogy a vásznon is együtt lesznek láthatóak majd. Mégpedig a Mandeep Kumar által rendezett Tere Naal Love Hogaya romantikus moziban, amit nem sokkal az esküvő után mutatnak be, február 17-én. 

2) Vége a spekulációknak. Biztosan folytatódik a Rock On!! A fiatalok körében kultikussá váló több szempontból is bwformabontó 2008-as darab második részét jövőre kezdik forgatni. Előtte még a Talaash jön (producerek: az Excel, Ritesh, Akhtar), de jövő júniusától elvileg minden szempár tekintete csak erre fog szegeződni. Az egy rendezője Abhishek Kapoor már jelezte: ő marad a székében, és talán nemsokára a gyártó is tesz egy hivatalos bejelentést arról, hogy a zenekar tagjai vele együtt térnek vissza. Reméljük ez így is lesz.    

3) A pakisztáni modell és színésznő Veena Malik urdu és punjabi nyelvű indiai filmek után most bw felé veszi irányt. Jövőre a Dal Mein Kuch Kala Hai cíművel debütál, de előtte még feltűnik a fentebb említett Tere Naal Love Hogaya moziban, amelynek az item songja lesz az ő nevéhez köthető. Malik egyébként a napokban nyilatkozott egy olyan indiai filmről (nem bwról), amit 3D-ben vettek fel, csak abban. Egyedülállónak lesz nevezhető, hiszen eddig sok indiai film tartalmazott 2d és 3d jeleneteket (Ra One), vagy konvertáltak át más formátumba (Haunted), ezt azonban az elejétől a végéig 3D-ben forgatták.

4) A nemzetközi pornósztár Sunny Leone bwfilmben szerepelhet. A web úgy tudja, hogy a Murder 2 - sikere - után a harmadik részben tűnik fel majd, aki Rahul Bhatt oldalán (ő váltja Emraan Hashmit vezető szerepben) vele együtt debütálhat hindi filmben. A Murder 3-ban, aminek eredetileg Blue Film lett volna a címe meg amihez Sunny se akart csatlakozni, de aztán a dolgok mégis megváltoztak. A mostani legújabb hírek szerint már csak a forgatókönyv a kérdéses, az hogy új, eredeti lesz vagy remake néhány külföldi filmből csemegézve, mint ahogy az a második volt. A  színészekről hivatalos bejelentés itt is csak szkript véglegesítése után várható, de a franchise rendezője Mohit Suri lesz, újra.  

0 Tovább

Munkában a desi boyz

Lehettek volna ezek, járhattak volna így, de végül mégis másba kapaszkodtak azután, hogy állásukat vesztették a desi fiúk. Az biztos, hogy ezek a poszterek is megérnének még 1234 misét bw filmet. Már csak azért, mert közülük mindegyik azonnal siker is lenne, úgy-úgy. Ezt hol a vezértéma garantálja, hol meg a csomagolás vonná maga után.

0 Tovább

India's sexiest dad

Az indiai OK! magazin 2007 óta minden év novemberében egy hírességet, egy híres apukát választ ki, akiből aztán indiai legszexisebb apja (dilf) lesz. Korábban Akshay Kumar, Arjun Rampal, Hrithik Roshan és Shah Rukh Khan voltak a cím büszke tulajdonosai. Nos 2011-ben Farhan Akhtar csatlakozik jól hozzájuk. Ehhez az illusztris társasághoz, a klubhoz, amihez Farhan szerint jó tartozni, s annak a részese lenni.

A lap szerkesztőjének elmondása szerint elég egyértelmű volt a választás, mivel Farhan az életben többszereplős játékos. Négy az egyben énekes, színész, filmrendező, ifjúsági ikon, aki már csak erre való tekintettel apának se lehet rossz. Vagy lehet, talán abban a legjobb?

A multikulti csillag az exkluzív interjúban, amit vele készítettek ebből az alkalomból, mesél többek között a szüleiről, arról, hogy milyen is annak lenni. Vagy hogy a lányai mennyire megörököltek tőle dolgokat, pl a számok iránti gyűlöletét vagy a lovak iránti szeretetét. Szumma, FA jó választás volt! Végezetül pedig itt a borító, ami nagyon elegáns, stílusos, pöpec.

0 Tovább

What's your name?

A tények már mindenki előtt ismertek. November 16-án látta meg a napvilágot Aishwarya Rai és Abhishek Bachchan első közös gyermeke. Aki lány lett. Egy egészséges, csodálatos és édes kis hölgy, ahogy az apja nevezi. Pontosan így, mert máshogyan jelen pillanatban nem igen tudja. Ugyanis a babának nincsen neve, még nincsen. Ezért a színész most arra kéri twitteren keresztül az embereket, a követőit, hogy ajánljanak neki, nekik, a gyereknek, valami olyat, ami A-val kezdődik. Még szerencse, hogy a kezdőbetű legalább megvan. AB-nek persze többet se kellett mondania, az ötletek jöttek és jöttek: Avanthika, Arya, Avisha, Aradhna, aaaaa. Arra speciel nem tudom mennyi esély van, hogy ezek közül bármelyik is legyen A név.

0 Tovább

Thug Le

Az egyik olyan Ladies vs Ricky Bahl számhoz érkezett most teljes - még egyszer mondom teljes - zenés és táncos video, amit még a kiértékelésnél is értékelhetőnek tartottam a filmzenei albumról. Ebben azóta sincs változás, még mindig ez a második kedvencem az Aadat se Majboor után, de nem topfavorit, az év legleglegje. Amit az is mutat, hogy nem olyan sokszor nyúltam vissza miatta, a replay után, mint a másikért vagy a többi ideiért éppen. Azt hiszem picit elveszik a felhozatalban, nem oly kiemelkedő. De, de talán ezzel a koreográfiával sikerül majd jobban megszerettetnie magát velem. Szó mi szó látványra nincs is panasz, vizuálorgia Anushka Sharmaval az élen. Nagyon poros. Szép.

0 Tovább

I like the word sexy. It's fun

0 Tovább

Salame Salame

Szellemek és bw, együtt. Na ez a Ghost. Talán dereng is még valami abból, hogy a trailer a nehéz oldalát mutatta meg a filmnek. Ugye hozott lebegést, kórházat, vért és minden ilyesmit, ami kell. De ez a vid már teljesen visszahúz, és minden kétséget kizáróan pumpálja belénk a tényt, zene is lesz benne, mert anélkül nem megy a szekér. Egyelőre a műfajt a muzsikával problémás összeplusszozni, különösen úgy, hogy külföldi országok, nézők is érdeklődnek a film iránt, akik nem ezt, ezért várják, várnák elsődlegesen. Azonban who cares mert lehet ettől lesz pont jó, pont különleges, meg ez a zene is nagyon adja, komolyan eltalálták, szép volt. Salame Salame....héééé

0 Tovább

Arjun-man

0 Tovább

7zenéje: Laung da Lashkara

Új topik. Külön a zenének, a heti bestofnak, az általam legtöbbet nyúzottnak. A név kötelez, de azért elmondom a célkitűzést. A 7z egy sokalkalmas audiotémázos vállalkozás heti egy dózisban mérve. Amire olyan különleges, ilyen egyedi csak rá, csak erre szabály nem fog vonatkozni. A lényege a hindidallamkontent seringelésében rejlik majd jól, mindig minden körülmények között. Jóságos küldetése pedig abban és nem másban, mint megismerni, megismertetni, valamint megszerettetni az adott művet másokkal, veletek, úgy mindenkivel. Jap.

Kezdésként, itt egy SEL szerzemény a Patiala House moziból, ami elveszi a szüzességet. Címe a Laung da Lashkara, idei zene, de az "őszintét mondva" csak most cuppantam rá. Iszonyat flash a szám, bearanyozza a napot, meleget hoz a hidegbe, meg bugit a lábamba. Nyelvügyileg pedig punjabi, hindi, angol is van benne, szóval eléggé internacionális a trek. A szerzői, "az a három betű", haha, akik bár nem felejtettek el csak úgy zenét csinálni, de mostanság kevés az egy albumra eső jó dalaik száma. Azt hiszem be kell látni azt, - most már a gyenge Don2t hallgatva -, hogy ez az év nem róluk szólt. Talán majd a következő. Persze itt van ez a zene, ami imádnivaló, és én személy szerint rajongok még a Zindagi Na Milegi Dobara zenéiért, a többséggel ellentétben. Viszont a múlt az nem ereszt el, hiszen akik My Name is Khan, Karthik Calling Karthik, Rock On, Taare Zameen Par filmzenei anyagokat tudnak összehozni (a KANKot nem is hozom már fel), azok sok mindenre képesek, lennének. Lesznek is. 

0 Tovább

This is kung fu

0 Tovább

Miből lett a ?

Ők is voltak ám gyerekek. Nem mindig csak a sztárság meg a színészség körül forgott az életük kereke. Ez biztos? Biztos. A képmontázs az itt következőkben erről árulkodik majd jól. Magyarán visszafordítjuk az idő kerekét, amikor még nem a kamera, hanem a fényképezőgép előtt ment a pózőrködés a számukra.

Ööö, az az igazság, ha nem lennének feliratok eléggé bajban lennék. Tippre három vagy négy lenne az, csak, amit biztosra mondanék. Pl: Srknak már akkor is ilyen feje volt, csak nem volt szuperhős szálkásra gyúrva, Katrina Kaif detto gyúrás nélkül. De Madhuri Dixit az elsők között lenne, akikre ráhibáznék, vagy Amitabh Bachchan is. John Abraham meg már akkor is hanyagolta a suitup témát. Vannak rajtuk kívül még soha nem találtam volna ki arcok, Rai vagy Chopra mindenképpen idesorolható. Ha meg a leglegleg kategória nyertesét kéne díjaznom, akkor egyértelműen Salman Khan lenne az.

0 Tovább

Don can forget the name of a person

but he won’t forget where he buried him. - mondja és mondja

0 Tovább

Szól a Players

Go. For gold theme song. Végre. Azért kezdésnek ez is megteszi. Sőt. Nem rossz, talán még jobb is azoknál, amiket mostanság adnak ki osten (LvsRB, Don 2). Persze Pritam a zene atyja, és azért ez mindent megmagyaráz. Nem hiába, az utóbbi évek legjobb zenéit mindig ő szállította nekem. Meg aztán nagyon vállalhatatlanra, arra a szintre, ritkán merészkedik le. Ez a zene is úgy első hallásra simán a közepes mércét üti, nem kiemelkedő, de de jó, hallgatnám egészbe oda-vissza.  Egyébként felfújtam, amikor a hindi jött elő a dalban, a "megszokott" dallamvilággal, mert az angol cím és Blue Stahli Antil Youra alávágott trailer után, a legrosszabbra is felkészültem, komolyan. Ha meg a videoról kérdeztek, akkor egyrészt Dhoom dejavum van, másrészt Sonam Kapoor az pfúú és az a ruha. A többiek eltörpülnek mellette. 

0 Tovább

Ek Deewana Tha - Teaser Trailer

Ez már sokkal többet mond és mutat, mint az első volt. Az EDT története, háttere a linken túl és onnan tovább már ismerős is lehet, így nem igen ragoznám túl. Viszont a Hosana (valahol Hosannanak írják, lehet az a jó) az hindiül is nagyon nagy dallamtapadás! Tényleg az a helyzet, hogy akárhány nyelvre fordítják le, nyelven éneklik el, tökmindegy, jól szól és kész kategória.

0 Tovább

Ne a nőt nézd, hanem a pólót

Lehetne ez a következő kép címe akár. Vagy talán az, hogy tudom mit fogsz kérni karácsonyra? Hát ezt, amit a bwszerelmes (BBC ázsiai netwörk) rádiós házigazdák Raj és Pablo talált fel és ki. Akik most beszálltak a pólógyártásba, mint Vágási Feri az internetbe. Persze nem gurigáznak kicsiben, több brit divattervezőt is megfűztek már, hogy érdemes lenne belevágni, és ilyet csinálni (#howtomakeit csak itt könnyebben megy). De még milyet! Olyan városi viseletet, ami aztán szorosan köthető a hindi filmekhez, de csak szigorúan a hódolat jegyében. A Bollywood Jollygood elképzelés a retroba nyúl vissza, a tutiba, ami most menő nagyon. Pontosabban a retro művészethez, azokhoz az időkhöz, amikor még kézzel festették az indiai filmplakátokat. A BJ ezt szeretné életben, a köztudatban megtartani. Elsősorban a fiatalság előtt, akik már nem emlékeznek rá, de az öregekre is gondolva egyúttal, hogy ők bizony, amikor még gyerekek voltak.    

0 Tovább

Hírpéntek

1) Ritesh Sidhwani twitteren nyugtat mindenkit, hogy nincs semmi baj és probléma a Don második részével, mert bemutatásra kerül majd december 23-án, ahogy azt kell. Relax ombre. Nem lesz itt semmilyen csúszás, hiába is perelték be őt, őket, az Excelt szerzői jogok megsértése miatt. A történet nem új, írtunk is már róla picit bővebben, ha rémlik. Mi persze hiszünk neki, mivel mégis csak azt szeretnék, hogy legyen belőle valami és lássuk már végre azt, ahogy a király visszatér.

2) Priyanka Chopra betör a zenebizniszbe. Ez már csak ilyen és így megy. A gyönyörű színésznő 2011-ben ennek az új szenvedélyének hódol. Az év nagy részében legalább is, vagy addig, ameddig el nem készül, nem lesz meg a végproduktum. Egyelőre a fontossági skáláján a filmezést is veri a debütalbum elkészítése és megjelenése. A legújabb hírek szerint még LAből Indiába se volt hajlandó visszamenni a Don 2 promo kedvéért, mert a zene az kell, sálálá. Most úgy néz ki, jövő évben érkezik az Ileana, de nem az év elejére, csak a közepére. Érdekesség, hogy Jay Sean írt néhány dalt a lemezre, szóval ezért, e miatt is ment ki LA-be PC.

3) Bréking: a Ground Zero találkozik Bollywooddal. Puneet Isaar I am Singh című filmje lesz az első, amely lőhetett be jeleneteket az egykori WTC helyszínén. Majd egy hosszú év kellett egyébként ahhoz, hogy az amerikai hatóságok engedélyt adjanak erre. Mivel úgy tartották - addig, hogy a PI ott forgatása, majd alkotása negatív képet mutathat róluk, az országról, mindarról, ami történt. Azonban később letisztáztak mindent a felek, s peace honolt mindenütt, szerencsére. NY mellett az IAS csapat még ellátogatott SF és LA-ba is. Így aztán a film 80%-a nem csoda, hogy Amerikában játszódik majd. Bemutató: december 2.

4) Mára Salman Khan lett bw egyik legkeresettebb színésze. Csak az utóbbi években olyan filmeket köszönhetünk neki, mint a Wanted, a Dabangg, a Ready és/vagy a Bodyguard című, amik egytől-egyig mind-mind sikeresek voltak. Ezek után, láttán megbízások, felkérések követik mindenhova. Már most pl. tudvalevő, hogy jövő évben megint érkezik két filmje a mozikba, az egyik az Ek tha Tiger, a másik a Dabangg 2. De a web szerint ehhez még érkezhet egy harmadik is. Mert Khan beleegyezett abba, hogy ő lesz a lead actor Subhash Ghai következő filmjében, ahova AR Rahmant is szeretnék még bevonni. A rendező-színész páros korábban már dolgozott együtt a 2008-as Yuvraaj alkalmával, így nem lesz ismeretlen és új a közös munka a számukra. Egyelőre annyit árult el a rendező úr a készülő filmről, hogy a scripten dolgoznak még, legalább hárman, s majd ha az kész van, csak akkor derül ki mindenre fény, színésznőre, címre meg mindenre, addig ti-tok.  

5) Hrithik Roshan rossz egészségi állapota miatt, annak ellenére sem lesz elhalasztva a január 26-ra tervezett, beígért Agneepath premier. Jóllehet a - mostanában beteges - színész be is fejezte a filmjét, de még egy dalforgatás hátra van belőle, ahol jelen kell lennie, nem is beszélve a promóciós tevékenységekről, amik majd csak most indulnak be, a hónap vége féle. Most annyi biztos, hogy tartják magukat ehhez a dátumhoz, de pl a Krrish folytatás már biztosan csúszni fog. Annak a forgatását még valamikor szeptemberben kellett volna elkezdeniük, de a színész nem éppen kedvező fizikai állapotára hivatkozva lett belőle október, november, most meg már december. De ha neki is állnak most elsején, ígéret van rá, akkor is csak februárban csatlakozhat hozzájuk Roshan.

6) Aamir Khan és Shah Rukh Khan együtt? Nem, nem egy filmben, csak egy vásznon. A legújabb hírek szerint ugyanis AK új filmje a Talaash bemutatója akár a Don 2 premier előtt, azzal együtt megtörténhet (célzások vannak rá erősen). S bár Reem Kagti filmjéig van legalább vissza hat hónap, de a bemutató esélye megvan rá már most, nem is kicsi - teszem hozzá. Mivel a producerek, korábban volt róla szó, az a Ritesh Sidhwani, Farhan Akhtar, akiknek a Don is köszönhető, ergo ahol összeérnek a szálak, ugye... Amúgy sok a spekuláció a filmmel kapcsolatban (Aamir rendőrt, Rani feleséget, Kareena prostituáltat játsszana), ezért is lenne jó felfedni valamit a közelgő alkotásból.    

0 Tovább

Saigal Blues

0 Tovább

Hai Ye Maya

 

Az elsőnél ez jobban tetszik, de ennek most sem a zene a fő oka. Inkább csak az, azért, mert van pár eddig nem látott jelenet is benne. S bár csak egy perces a hossza, viszont olyasmi, amitől még inkább akarod magadénak a király visszatérését. Bumm.

0 Tovább

Tévéajánló mára: MNIK

Ilyen se volt még, pedig simán lehetne rendszert csinálni belőle. Abból, hogy ott vannak, szerepelnek a bollywoodi filmek nap mint nap az egyes csatornák műsorkínálataiban. De nincsenek, ez a magyar valóság. Erről már, a semmilyen helyzetről értekeztem korábban, mondottam volt akkor is, hogy azért be kell látni több probléma áll fenn egy bw film forgalmazásával, mint egy hollywoodi produkcióéval. Ami persze kiküszöbölhető meg nem nagy akadály, de mégis csak több problémaforrást jelentenek a tv platform számára, mint behozni, és levetíteni egy másik náció által legyártott alkotást. Mint pl. Egy. Az igény kevés rá. Kettő. A bwfilmek játékidejeinek hossza. Három. A szinkronkérdés az állandóan beszúrt táncos-zenés jelenetek, montázsok miatt. A négy a pénz, de az meg mindig ott van.

Lehet tévedek, javítsatok ki nyugodtan, de az utóbbi időben a Krrisht játsszák agyon az egyik filmescsatornán, aztán volt még a Saawariya is nézhető, valamint a duna próbálkozott meg még régen egy indiai filmeshéttel, amiből az lett, hogy összevágtak hetet havat a bwfilmekből, mire azokból semmi, semmi élvezhető nem maradt. Aztán el is érkeztünk a mai napra, amikor is az HBO a My Name is Khant, 2010 egyik legjobb romantikus drámáját (nem csak bw szinten) tűzi műsorára, 21:20 perckor. Egy kommentelő szerint is rátaláltak B-Townra, azok alkotásaira, és csak reménykedni lehet, hogy ezt több és még több követi majd.

0 Tovább

Ek Deewana Tha

 

Teaser kapás van, ami tényleg nagy hal lehet. Ilyen perfect romance... more or less. Vagy olyan, amit láthattunk már, csak nem így, ilyen formában. Na de nem leszek az a titokzatos. Talán megvan, emlékeztek még a Vinnaithaandi Varuvaayaa tamil romantikus drámára 2010 - ből Gautham Vasudev Menon rendezésében, ami a bemutatóját követően hazájában nagy és még annál is nagyobb sikert, sikereket ért el? Igen, nem, de érdekel hogyan?

Egyrészt azzal, hogy szépen termelt a kasszáknál, jelölték sok helyen és díjakat is bezsebelt, másrészt azzal, hogy a kritikusoknál sem vérzett el, sőt néhányuk klasszikusnak, kultnak címkézte meg. Mindez betudható volt az Oscar-díjas maestro AR. Rahmannak, aki az év egyik legszebb muzsikáját hozta itt össze, ugye Hosana! Meg az egyszerű, ám annál idézem tökéletesebb szerelmi sztorinak.

Ezek után, a siker ismeretében nem csoda, hogy az ország többi filmgyártó központja azonnal szemet vetett rá. Nem is kellett sok idő, a telugu változat pl már elkészült, most pedig érkezik jövő év elején a hindi feldolgozás bwba. Pontosan ez lesz a Ek Deewana Tha, amit láthattunk igen, csak eddig így meg úgy, most meg amúgy.

Ha minden hír igaz, a színészek cserélődnek, az EDTben már Prateik Babbar és Amy Jackson lesz a két szerelmes pár, akik mégse és mindig együtt járnak. Amúgy a telugu remake is már más párost használt, értelemszerűen és ez itt se lesz ez másként. Prateik egy feltörekvő fiatal bwszínész, tehetséges, a jövő egyik nagy reménysége véleményem szerint, aki jó választás. Míg Amy Trisha Krishnan helyett ugrott be, tamil színésznő, akinek ez lesz a bw debütje, de hírnevet már szerzett magának a tamil Madrasapattinam filmmel. De őt és azt beismerem nem ismerem.

A zene kincs, mégis hozzányúlnak, jajne. De csak annyiban, hogy további két új dallal gazdagítják meg (fyeah) az eddigi hangállományt, a többi marad azonos. Mi van még? A helyszínek, azok is változnak. USA képbe kerül, érdekes. Egy biztos, azért nehéz lesz elhagyni Máltát, felejthetetlen képsorokat köszönhetünk neki, bár azért kíváncsian várjuk hol szólal majd meg legközelebb a Hosana? Szumma. Igazából az EDT is egy újabb trendlovaglos vállalkozás, csak nem nagy színészekkel teszi, sőt a rendező is helyén marad, szóval minden adott lehet egy jó feldolgozáshoz. Én szeretném szeretni, de benne van, hogy a legnagyobb fogást az eredeti jelentette. Az viszont mindörökké. Fel van adva a lecke, bw!

0 Tovább

A nap tweetje

 

Megszületett Abhishek Bachchan és Aishwarya Rai várva várt közös gyermeke. Kislány lett és jól van, ahogy az anyuka is. Gratulálunk, de nem csak mi, hanem egész B-Town velünk együtt ezt teszi.

0 Tovább

Force

A maszala él, csak nem virágzik. A Force nekem erre bizonyíték. Meg arra, hogy a több néha kevesebb. Mert hiába duzzad az összes képkockája erőtől, küzdelemtől, ha ez önmagában nem tud elég lenni, egy jó fűszeres filmet eredményezni, számomra legalább is. Nyilván nem azzal van bajom, hogy ég benne a spiritusz, lerí róla a tesztoszteron háború vagy mert rohannak, ütnek gazdagon meg ilyenek még és még, hiszen az a szükség, hanem azzal, ami elveszik miatta, mögötte, mitől igazán csípősen finom lehetne. Mitől is? Segítek, érzelmektől.

A fő gond a romantikus és akció részek közötti egyensúllyal van, annak elvesztésével főként. A jó maszálánál ezek harmonikus házasságban élnek meg egymás mellett filmen belül (nem csak ezek, ugye), a Forcenál azonban ez közel sincs így. Valahol úgy éreztem magam közbe, mint aki mindenből kap valamit, de nem eleget. Dobták ezt, dobták azt, de a végére így is éhes maradtam picit. Pediglen minden adott volt hozzá, a műfajhoz. Van benne szerelem, romantika, csalás, árulás, és persze bosszúból sincs hiány. Aztán meg mégis hullámvasúttá válik az egész történet. Hol vontatott lesz, már-már unalomig lejátszott, lásd a kórházba kerülése oka, hol élvezetes, jól megkoreografált. Talán egyedül a zenék a biztosak, azok jók és dallamosak, bár a helyük (nem a szerepük) azért az igen csak megkérdőjelezhető. 

Csak összehasonlításképpen, az ami a Singhamot életben tartotta, szerethetővé, szórakoztathatóvá tette, az itt kiszámítható volt, de pl amitől a Ghajini komolyan vehette magát, abból itt csak erőlködés lett, semmi több. Az is igaz, mondjátok, hogy a sztori sem új, messze van attól. Viszont a drogkartellt megállítani akaró zsaru szerelembe esésének története a műfaj egyik kedvenc kliséje. Amit bw képes működésre bírni újra és újra, akár megújítani, más formulában előléptetni, ahogy azt a fentiek már megmutatták. A különbség csak annyi, hogy ezt a Force nem tudja, megragad egy szinten. Mindettől még lehetne jó is akár, olyan múltidézőféle, szórakoztató-izgalmas, adrenalint pumpáló (Dabangg sikerre vitte a receptet), e helyett lesz lukas lufi, csiszolatlan bizsu belőle.

A Force ott hibázik a legnagyobbat, hogy nem ad több „teret” a kapcsolatnak (akár időben, akár mélységben). Mert John Abraham lehet akármennyire is főnyeremény a szerepre, a fizikumával, a személyiségével, ha a 120 kg mocik dobálása, a pofonok miértje rajta kívül mindenkit hidegen hagy. Az még érthető, nyilvánvaló, hogy ő van a középpontban, és az aranyos, kedves Genelia D Souza által hozott szerelem neki a gyengepontja, de ezt meg nem érzem. Nem hiszem el neki, hogy az lenne. Erről pedig ők, az eléggé kémiátlan duó tehet, akik bár jól mutatnak egymás mellett, de kiegészítésről már szó sincs. Azzal pedig senki se de ne jöjjön, hogy a rendőr úr nem az érzelmek embere, nem tudja kimutatni azokat.

Továbbra is tartom, hogy az érzések és a nő a kulcs a történetben. Annak kéne lennie mindenesetre, hiszen ez kerül veszélybe legvégül (ezzel is kezdünk), amikor már a drogok is csak mellékesek lesznek. Még se élünk vele, velük igazán, vagyunk ott és várjuk a végét. S valahol e miatt, e hiányában érzem én azt, hogy még kihagyott ziccernek sem ér fel a Force. Csupán egy olyan, ami a trendet meglovagolva, Salman Khan sikerein felpörögve egy dél-indiainak a korrekt remake, amiből nem lett Bodyguard vagy egy Singham, de még drogtémájában is volt jobb (Dum Maaro Dum) csak ebben az évben, Abhishek Bachchan prezentálásában. Nincs mese, zavart éreztem az erőben!

0 Tovább

Ladies vs Ricky Bahl beposzterezve

 

Megvan az új hátterem, ami nem ez, hanem a másik sok közül az egyik. #ladiesvsrickybahl

 

0 Tovább

Hírkedd

1) Arra a kérdésre, hogy mennyien várják Indiában a Desi Boyz című filmet, arra az indorei eset adhat egyértelmű választ a számunkra. Meg a színészeknek is, akik ha eddig nem tudták, nem voltak biztosak ebben vagy csak féltek tőle éppen. Hiszen ők voltak azok, akik egy hatalmas, elsöprő tömeggel találták magukat szembe Indore egyik plázájában. Ott, ahol a megengedett, 7000 fő kapacitás értéket jóval meghaladó 13 000 ember volt jelen. Igen kétszer annyian csak a promoért, egy dalért, pár mondatért, néhány köszöntő szóért. Moziba menni aztán ki fog? Ezek után nem csoda, hogy nagy az izgalom a részvételi arányokat illetően.

2) Karan Johar a minap árult el pár dolgot - a twitterén keresztül - a január végén érkező Agneepath filmről, annak is az item songjaról (ő a producer). A címe már biztos, Chikni Cameli lesz, és az is, hogy Katrina Kaiffal csinálják majd. Akivel még ezen a héten neki is látnak ezt leforgatni. Erről, vagyis ő róla, a ruhájáról már pl. képek is vannak, szóval a hír igaz. A film egyébként feldolgozása lesz az 1990-es Amitabh Bachchan azonos címűjének, csak most Hrithik Roshan és Priyanka Chopra lesznek a főszereplők. Trailer is van hozzá.

3) Force 2? Az első siker, így az esély megvan rá. Bár John Abraham, az első és eddig egyetlen Force vezető színésze nem szívesen venne részt a folytatásban. Aminek a Fox lehet az oka, aki nem támogatta úgy a filmet, ahogy azt a színész elképzelte, szerette volna. Tehát túlzottan nem lelkes ezért a projektért, jóllehet egy sequel nem csak vele létezne, nélküle is akár, persze ezt csak én mondom. A rendező meg úgy nyilatkozott, hogy szeretné megcsinálni, de most a következő filmjével van elfoglalva, ami nem ez lesz.

0 Tovább

Dance of Destruction

 

Fan-fiction. Ránézve, tipikusan képregény cover érzés fog el. Szívesen venném is le így ilyen formában a polcról. Meanwhile in Don 2 azért befutott egy újabb poszter is, csak ez annyira üti, posztolni való volt vele szemben.

0 Tovább

"Chuck Norris is worried now"

 

Kénytelen voltam kommentekből idézni, mert annyira igaz. Tény, CN túl van értékelve, B-Town tele van nála sokkal vagányabb figurákkal. Singham az egyik, aki pölö ilyenre képes, ha felbosszantják vagy ha az útjába állnak egyszerűen. Jöhetnek akár autóval is ellene, ő kiszedi a rosszfiúkat, úgy, hogy meg se moccan, csak egy helybe pózol. Like a boss. Ezt tényleg nem elég egyszer megnézni. Ja és van még, ahonnan ez jött. Kreatív, megunhatatlan, addiktív.

2 Tovább

Cinema doesn't excite me anymore

 

Avagy Abhay Deol a főszerepben a nők után. Finom, nagyon színes, jól összevágott. Pedig eredetiben sem csúnya ám a photoset. Behke Behke.

0 Tovább

Cruise meg a hindi, titkozatos sms, Don 2 gondok

  • Tom Cruise írni hindi! Legalább is a filmsztár hivatalos twitter oldalán már van egy ilyen rövid poszt, tessék csak nézni, nem hazudok. Ami először eszembe jutott ezzel kapcsolatban, hogy nem sok helyen látni ugyanezt, pedig feltételezem nem ő az első, aki kap hindi nyelven íródott üzenetet éppen az egyik indiai követőjétől, rajongójától. Ő azonban mégis válaszolt. Megpróbált. Szép gesztus. Lolozni nem ér rajta, bármennyire is jokert csalt az indiai követőinek orcájára, kapta az RTket, vagy 100-at, annál is többet. A dolognak a vicces részét egyébként az adja, amire utaltam, hogy nem lett tökéletes nyelvtanilag az üzenet, hogyan is lehetne persze. Sanszos, hogy tom a google fordítót is igénybe vehette akkor, amikor ezt a tettet végrehajtotta, mindez azonban próbálkozásának súlya mellett eltörpül. Még ebben a tweetben említi Anil Kapoort is, aki szerinte "szikla"lesz majd az MI 4-ben. Ami igen pont arra utal, amire, hogy az/egy indiai színész is szerepelni fog ebben a következő részben és az milyen jó már. Végezetül még esély van arra is, hogy az MI 4 egykét jelenetét Indiában veszik fel, ahova a sztár nemsokára el is látogat majd.
  • Napok óta bugos a web attól, hogy mi történt, történhetett azon a bizonyos Hello! Hall of Fame Awards estén Sonam Kapoor és Shah Rukh Khan között? Az esetről nevezzük így, video is készült, miért ne lenne, amit látva annyi biztos, hogy miután Sonam smsét megírta (azt jól telesírta?), Srk ott termett előtte hirtelen. Majd a színésznő a sztár fülébe súgott valamit, amitől annak feje megváltozott, s aminek következtében együtt hagyták el a termet, most, akkor. A többi meg rejtély, csupa izgalom, és bulwár hőfokon. Hát de ezek az izgalomhegyek, most komolyan!
  • A király visszatérne, ha hagynák. De nem hagyják. Nevezetesen az a Nariman Films, ami producelte az eredeti 1970-es Dont. Mert szerintük a most karácsonykor debütáló Don 2 szerzői jogokat sért. Abban, hogy engedélyt ők csak az első részre adtak (azt vettek), a folytatásra viszont nem, ami meg már el is készült. Úgy fest a dolog perpill, hogy a jogok csak a remakre érvényesek, 2009-ig éltek múlt időben, amiket azóta senki se újított meg vagy törekedett annak meghosszabbítására. Szerintem ez most két okból is különös. Egy. Nem tegnapelőtt lett hivatalos a folytatás, tehát akkor amikor ez kipattant a fejből, akkor hogy hogy nem gondoltak erre azon az oldalon? (még akkor is ha Indiáról van szó). A másik. Az NF is hol volt azóta, egy zsákban éltek vagy mi, hogy csak most, a bemutató előtt egy hónappal kezdenek el rajta táncolni? E mellett a vita tárgya még, - az előbbiekből is kifolyólag -  a cím esete, de ez olyan mint a tyúk meg a tojás, mert ha a film folytatása rizikós, akkor annak a címe is az, nyilván.
0 Tovább

Lovebug

 

Love Mera Hit Hit...

0 Tovább

Ek Main Aur Ekk Tu

Láttuk már azt, hogy milyen (az), amikor it eszközöket - lásd a történetünkben telefonokat többet - kitiltanak egy bwfilm forgatásról. Előveszik a színészeket, a stábtagokat, de az összeset a takarítóig bezárólag és a kezükből kiveszik a technikát, összegyűjtik egy zsákba, elzárják a páncélszekrénybe, hogy onnan a helyszínről egy kép, egy hang, se semmilyen valamire való kontent ne kerüljön ki már a webre idő előtt. A téma szakértője egyértelműen Shirish Kunder lett, ő tudna bővebben mesélni erről, hitelesebben, mert én csak prezentáltam hogyan képzelem el a helyzetet, vagy hogyan ha csinálnám, ha csinálnám. Szerintem jól! Még hogy szerintetek rosszul, nane? Abban azonban egyetérthetünk, hogy kissé paranoid megoldása a dolgoknak, olyan eltúlzott, de hát vannak még mazochista rendezők, oké. Meg vannak, akik nem azok, szerencsére, mi, a rajongok nagy szerencséjére, akik ennek, a korábbi bezárkózó felfogású politikának a szöges ellentettjét képviselik, mint ahogy arra az Ek Main Aur Ekk Tu esetében van is példa. Ami érdekes-ebb. Lássuk.

0 Tovább

When old is gold

Falra velük, de rögtön. Kell ez a négy nekem. Nézem lenne is helye, de van még ott több is, ahonnan ez jött. Nem lesz ez így sok? ... A Pinkvilla a forrás, ahol fogták magukat és összegyűjtöttek egy párat az oldszkúl bw magazinok (borítókat) közül. Retrofaktor, egy más világ, olyan érintetlen az egész, tényleg köze sincs a mostani képekhez, beállításokhoz, photosophoz ilyenekhez úgy általában. Persze naiv is egyben, de ebben ez a jó. Hol macskákkal pózolós, hol egymást ölelgetős, miközben ezek az emberek meghatározták a bw filmet, sztárok voltak. S ez fura, mert a képeken meg pont ez nem látszik, nem ez jön le. Mindenki annyira természetes. Ami azonban szégyen és szomorú, hogy sokat közülük még nem láttál, láthattál (filmben vagy máshol), te se én se. Nem is ismerjük őket, pediglen az indiai híres filmes aranykor éveiben készült, többségben filmfare, stardust magazinok ezek, amiken feszítenek. Tehát van mit bepótolni. 

0 Tovább

Zara Dil Ko Thaam Lo

 

A Zara Dil Ko nem más, mint a Don 2 első zenéje (annak promoja) úgy másfél héttel a hivatalos filmzenei korong megjelenése, és másfél hónappal a film premierje előtt. Vártunk már rá, oly régóta, hallgassunk is bele. Háááát #szájhúzásazvankissé. Szeretném, próbálnám szeretni, de nem megy. Többször is visszajátszottam, mert van benne valami, jól kezdődik, de aztán egyszer csak unalmas lesz, amit a meggyőző refrén se tud élvezhetővé varázsolni a fülemben. Oké, mentségére legyen szólva az énekhangok nyerők, adnak hozzá pluszba ilyen sejtelmes hangulatot, nem az a fő bajom. Talán instrumentalba nagyobbat szólna, úgy meg lenne a dallamtapadásos jellege, a Shaitan Balija kiváló példa erre. Persze ettől függetlenül a végleges verzió még lehet jó, és a többi don2zene is karcolhat majd rajta kívül. De egy szó mint száz, egyelőre ez csalódáska. Amiért azonban kijár neki pacsi, van olyan, az a videoanyag, amit csak szeretni lehet. Meg Lara Duttat benne, aki igazán szexi és tesz arról, hogy elrabolja a tekintetemet meg a figyelmemet a zenéről sokadára. Oh. Deeeehko Don.

0 Tovább

Do you believe in miracles, Don?

 

"Who says that there are no miracles, Look at me carefully “ #5

0 Tovább

Make some noise for the Desi Boyz

A Rockstart már levajaztuk az előző körben, így következhet a hónap másik nagy durranása bwban. Dobpergés.mp3, a Desi Boyz. A pro romance ergo promance az egyik lead actor szavaival élve is rockolni fog. Talán azért, mert nem lesz az a tipikus bwfilm - ahogy mondja. Thinking... Tényleg nem tudom eldönteni, hogy ez most jó vagy rossz. Csak annyi biztos, ettől a kijelentéstől még nem lesz blockbuster a film, főleg ha azt nézzük, ki (India) a célország. De mondok mást. Műfajilag sem könnyű besorolni valahova. Bár ez bwfilm esetében nem akkora baj. Azt írják rá, hogy akció-vígjáték, a wiki ezt dobta legalább is, ahhoz sorolják be, amibe még dráma is vegyül, teszik hozzá máshol. De a színészek közül vannak akik inkább dramedynek titulálják. Ez utóbbi jobban is tetszik, ismerve a storylinet. Ami arról szól, hogy miről?

0 Tovább

Talaash, Mgiaa remake, Sholay 3D, HHoFA

Reema Kagti lesz a rendezője Aamir Khan következő filmjének (Farhan Akhtar és Ritesh Sidwani co-producer), amelynek címe a korábbi hírekkel szemben nem Dhuaan lesz, hanem Talaash. A bemutató 2012 júniusa, műfajilag thriller, és olyan filmcsillagok szerepelnek majd benne, mint Kareena Kapoor és Rani Mukherjee. Érdekesség, hogy két filmnek is már ez a címe, de úgy néz ki nem probléma, ez lesz a harmadik a sorban.

A napokban mozikba kerülő Rockstar rendezője Imtiaz Ali lesz a 2009-es dél-koreai My Girlfriend is an Agent hindi feldolgozás creative producere. Úgy tudni, hogy az UTV Motions Pictures már meg is szerezte a romantikus-akció vígjáték remake jogait, így akár már holnap forgathatják is a két kém történetét, csak most Delhiben vagy Mumbaiban éppen. A bemutatóról egyelőre nincs hír, de az biztos, hogy a film (zenés-táncjelenetek) koreográfiáiról a híres Bosco-Casear duó fog gondoskodni.

Sholay 3D-ben? Semmi sem lehetetlen. A 35 éves film minden jel szerint jövőre otthon hagyja a 2D-t, és a Maya Digital Studios közreműködésével/ben már az új kor technikai csodájával költözik be a mozitermekbe. A felejthetetlen karakterekkel, emlékezetes párbeszédeivel ma is fontos kultdarab megannyi speciális effekteket, cgit vesz magára, csak hogy megfeleljen a kor, a xxi. század igényeinek. Mondani sem kell, ha ez a színkorrigált, vizuálisan javított feldolgozás bejön, akkor az mérföldkő lehet bw filmgyártásban.

A minap került megrendezésre a Hall of Fame Awards event, a Hello magazin égisze alatt. A lényege nem több, nem más, mint a hasonló csomó ilyen rendezvénynek. Egyrészt napokig lehet arról írni, hogy Sonam Kapoor Gucciba jelent meg, és az milyen olcsó, meg hogy előtte ki suitupolta már magát abban. Másrészt vannak győztesesek is, akikről egy művészekből-újságírokból-divattervezőkből satöbbi összegyurmázott zsűri dönt. Több kategória szerint, üzletre, sportra, szociális érzékenységre, meg az előbb említettekre lebontva. Szumma: hosszas brainstorming után az 50+/- jelöltből 18 győztes kerekedik az est végére, még az after előtt. Idén a filmesekre vonatkozóan: az év személyisége Shah Rukh Khan, az év arca Sonam Kapoor, az év legstílusosabb férfija Abhay Deol lett, míg az év elbűvölő/bájoló címét Deepika Padukone kapta meg. Képek.

0 Tovább

Saathiya

0 Tovább

Ricky Bahl must die

 

Akinek megvan a posztcím az azért, akinek meg nem az azért nézze az LvsRB előzetesét. Röviden arról szól, mint a reklám. És tessék. Lucknow [snitt], Mumbai [snitt], Delhi [snitt], de a Ricky Bahl charm még mindig tart. De még mindig, és még mindig, majd összesen 17 városon keresztül. Ez bizonyíték. Ellenállni neki lehetetlenség, 28 nő nem is tud, az ő pénzük bánja persze. Aztán jön az a bizonyos 29. ergo színre lép Anushka Sharma bikiniben...Wow. Képszakadás. Mi is lesz itt a történet, hol, kivel? Nem tökmindegy? Nagyon ismerős, kiszámítható, a zenéje se klasszik, de ettől még lehet fun! Igazam van vagy igazam van? 

0 Tovább

Dallamtapadás: Ladies vs Ricky Bahl

 

A két video song promo/trailer után ma félhivatalosan is megérkezett a soundtrack a Ladies vs Ricky Bahlhoz, azaz Chopra legújabb filmjéhez, aminek bemutatójára pontosan egy hónap múlva kerül majd sor. A zenei rendezők a Salim Sulaiman páros voltak, akik a sok közkedvelt ost után, nem kertelek, most ezzel itt egy kevésbé karcosat hoztak csak össze, a legnagyobb csalódottságomra, de szerintem nem csak az enyémre. Flopgyanús lett, eléggé. Talán a 3B után, vagy a miatt is jót, jobbat, ennél többet vártam, és akkor még azokról a munkákról nem is beszéltem, amik tényleg egybeforrtak a nevükkel a mai napig. Lásd Chak De India, Rab Ne Bana Di Jodi, Fashion, Aaja Nachle és sorolhatnám tovább még azokat, amik beelőzik minőségben ezt a mostanit.

Jóllehet zavarban azért nem lennék akkor se, ha a 7 számból álló LvsRB filmzenei korongból kéne egy értékelhető, élvezhető zenét kiemelnem, egy olyat ami igazán jól szól, még többszöri visszajátszás után is, mert az Aadat se Majboor pont ilyen (angolul). Sőt, talán a Thug Le is ott van még mögötte, amiért szívesen nyúlsz replay után vissza újra és újra. A baj csak az, hogy a többi háromért már nem. Azok már nem ez a szint, valahogy elsőre se ragadnak meg igazán, a két remixről nem is beszélve. /Amúgy az egészet hallgatva 3B deja vu fogott el/ Az arány kiolvasható sorokból úgy hiszem, nem is kell megmagyarázni. S miután bwban a zene a film marketingje, így nem tekinthető szerencsés alapozásnak az anyag. Viszont belefér, az is igaz, hiszen a Chopra név és a múlt egyedül is elég ahhoz, hogy a film sikeres legyen majd. 5/2

0 Tovább

Ghost előzetes


Past never dies, it kills... A Ghost Puja Jetinder Bedi első filmje lesz. Egy horror, ami az utóbbi idők legdrágábbja is bwban. Most itt a trailer hozzá, amiben megvan minden, ami ehhez kell. Nézzük csak, kórház, titokzatos gyilkosságok, repkedő szellemek, halottak, vér, amikből várhatóan sok, több és még annál is több lesz majd a film során hatványozottan. Egyelőre ez van, egyszerű lesz, annak néz ki, nem is akarták túlbonyolítani, minek is persze. Jó klisésnek klisés, de nem olcsófajta, az még lehet.

Bár a Ghost mentségére legyen szólva, bw nem erről a műfajról ismert. Nem mentegetem előre, hiszen mégis ennek ellenére azért lehet látványosnak látványos, ahogy azt rendező is állítja. PJB szerint amúgy szükség is van valódi horrokra (Indiára leszűkítve), a nézők azt igénylik, akarnak valami frisset látni, valami újat, ebben meg van igazság. Az ő célja ennek megfelelni és szórakoztatni. Persze a(z indiai) rendezők szeretik különösnek látni a filmjeiket, másnak, mint a többit, az divat ottan.

Ebben az évben a Ghost a negyedik bwhorror. Volt már 3D-s is, lásd a Haunted pl., de ez most csak cgivel lesz felturbozva, csak. A filmtétel a hírek szerint felkeltette sok ország érdeklődését, köztük UK-t, Latin-Amerikát, Délkelet-Ázsiát meg Eu néhány országát is. Való igaz, hogy a közönség étvágya növekszik a műfaj iránt, miután az ma nem éppen virágkorát éli. Ezért is fordulhat az elő, hogy kikacsint olyan helyekre, ahol talán nem az n+1 megszokottat találja meg magának újra és újra.

Mi csak reménykedni tudunk, ahogy a stáb is, hogy szeretni fogják, nem hiába. 

0 Tovább

Jannat 2

Emraan Hashmi metrozik. Nyilván ez önmagában még nem flick - eltekintve attól, hogy tényleg mennyire használja ki utazásai során a tömegközlekedést - , de az hogy mindezt egy forgatás miatt teszi, na az már igen. Aaaa web úgy tudja ugyanis, hogy a Jannat című film folytatásához lőttek itt be jeleneteket, még november első hetében. Itt, pontosabban a Delhi Metro Airport Expressen (röviden csak DAME), azon a vonalon, ahol az egyik ilyen kocsiba költöztek be forgatás céljából. De ahogy az látszik, később azért még a gyönyörű állomáson (New Delhi) is tettek néhány kört. Érdekesség lehet, hogy minderről nem csak a linkelt képek, hanem a kocsikon az ajtók felett található dedikált aláírások (plusz üzenetek) is tanúskodnak. Tanúskodhatnak főként azoknak, akik éppen oda fel és leszállnak majd. Mert azt azért reméljük, hogy a feliratok még ott vannak, léteznek a mai napig, és nem csak promo volt habbal az egész. Olyanokat karcoltak fel egyébként, mint hogy csodálatos utazás volt, nagy élmény, ahol minden világszínvonalú, és csak így tovább.

A filmről. Az álmok rémálmokká válnak. Vagy valami ilyen alcímmel toldották meg a főcímet. Ami sokáig Informer akart lenni, de végül is csak egy kettessel lett gazdagabb az elsőnél. Mi tudunk róla eddig? A lead actor (EH fent) mellett a rendezői szék (Kunal Deshmukh) maradt még változatlan, szerencsé(nk)re. A női szereplő? A korábbit azt cserélik le ex Miss Indiara, szóval nem fáj a szívünk, a szemünk, még akkor se, ha az előző is eyecandy mappába való volt. A sztori továbbra is Arjun Dixit körül forog majd, aki az első részben még szerencsejátékos bukmékert alakított, most pedig már az illegális fegyverkereskedelemben fog utazni, az lesz a háttérben, ha minden igaz. Ez simán elképzelhető, miután AD olyan karakter volt, aki a hatalmas vágyaival az életét is eladta volna némi pénzért. Csak akörül járt az agya, ez pedig mindig bajba keverte, egészen addig, amíg meg nem találta a szerelmet, vagy az őt. Van pár ködös dolog, ami nem világos a folytatással kapcsolatban, pl a lezárt szálakat hogyan viszik tovább ide. Ez konstans fejvakarásra ad okot, de lehet nem is akarják majd megoldani, azt meg hogy. A bemutató 2012, a még képek a tovább mögött lapulnak. Az elsőt meg lehet nézni, jó döntés, megéri.

0 Tovább

Nicole Kidman a következő?

0 Tovább

Joker

A premier még csak jövő augusztus, de már most sokat hallani és olvasni róla. A minap éppen azt, hogy a rendező Shirish Kunder megtiltotta a mobiltelefon használatát a forgatásokon. Történt mindez azért, nem sokkal azután, hogy az egyik zeneszámról (Kafirana) kezdtek kiszivárogni a webre felvételek és képanyagok. Hogy is mondjam? Azért nem olyan nagy baj ez, kevesebb mint egy évvel a film forgalmazása előtt, de hát a rendező úr akkor se szeretne ilyet látni, s nem is akarja, hogy ez újra megismétlődjön vala, ő tudja na. Szerinte megéri várni rá, a filmre, ami a legutóbbi hírek szerint 95%-ban van kész, de a java csak most jön: a kilenc hónapnyi utómunka. Amire a speckó effektek és a 3D miatt van szükség. Oké, a filmkészítés nem verseny.

A Joker az első blikkek tanulsága szerint is, elég a képeket nézni (folytatás után még több), valami scifis, fantasys humoros kalandfilmes maszala lesz, amiből trilógiát szeretnének, és ami a maga nemében, műfajában, stílusában első ergo egyedülálló lesz - ezt ígérik. A sztoriról nincs sok info, a rendező úr titokzatos ebben is. De ha lehet hinni a webnek, akkor egy szuperhős mozira van kilátás, *ásít*, amiben meg kell menteni a világot Jokernek valaki vagy valami miatt *alszik*. Ezen felül van szó még globális felmelegedésről, holmi Japánról, vajmi harcművészetről, úgy kábé ilyesmikről. Persze a műfajhármas tovább szélesítheti még ezt a cselekménykört és szálakat is triplázhat bele, hiszen bármit megengedhet magának, itt ez a lényeg. Az megint más dolog, hogy bw eddig nem igen villogott ebben a más világban.

Színészek? Akshay Kumar (nem kedvenc annyira) mellette Sonakskhi Sinha (kedvencebb beauty) szerepel majd a szerelem képében, de ott lesz még Chitrangda Singh is, jóllehet ő csupán egy zene és egy tánc kedvéért. A két nő egyébként addig-addig harcolt az item songért, amíg mind a ketten nem kaptak egyet-egyet külön a rendezőtől. Háború volt ez, legalábbis a sajtó így fújta fel a lufit (igazság?). De legyen, hívjuk inkább dupla élvezetnek igen. A nézők jól járnak vele biztos. Velük igen, a kérdés már csak a filmen van. Bár addig még kilenc hónap. Mosolyt!

0 Tovább

Jazba

 

Tessék, a Ladies vs Ricky Balhnál próbálják a hétkezdést jobbá-szebbé tenni. Rémlik, egy héttel ezelőtt is volt video song trailer, és mára is érkezett egy. Nesze neked hatefő. A Ranveer féle után itt és most Anushka Sharma kapott 3 percet, mint a lédik egyike. A zene az nem akkora jóság nekem a számomra, sajnos. Nem fogott meg, pedig az Aadat Se Majboor akkor a hét zenéje volt. Na ez nem lesz az. A Jazba hajaz is egy picit az egyik 3Bs (Band Baaja Baaraat) zenére, ami még nem lenne baj, csak hogy messze van tőle, minőségügyileg (bár a 3Bs muzsikák se voltak elsőre kedvencek, aztán mégis azok lettek). A visszatérési, játszási faktor nincs meg benne egyszerűen, de a video, azaz AS miatt megteszem majd később. Amit azonban öröm látni, a helyszínek, a tánc, s a zenét is idesorolhatom végülis akármennyire olyan amilyen, mert igazi bwfilmet ígérnek, nem mást.

0 Tovább

She eats

 

Everything. Omg. Sonakshi Sinha, wanna by me Chammak Challo

0 Tovább

Kell nekik a Rockstar?

Kell. Még AR Rahman, a zene maestro is ezt mondja. Aki tett valami utalást rá az egyik az interjúban, hogy bár tudja jól India és bw nem a rock hazája, de lehetne az simán, amibe a sztár, a legenda is hozzátartozik szervesen. Jójó ő most hivatalból beszél, a szakma fűti, de valamennyire igaza van. Abban legalább is, hogy a műfaj nincs jelen a bwfilmekben. Mindenhol csak a romantikus, a trendipop indul, amit majmolnak át nyugatról, helyenként nem sok sikerrel. Meg aztán, ha meg is tartják, szigorúan ragaszkodnak a hindi satöbbi zenei hagyományaikhoz, akkor sem a rockot veszik elő. Na ja. Nem ez az első ami eszünkbe jut róla se neki se nekem, vagyis ami jellemezné a hindi filmzenét úgy általában. Tippre persze létezhet rock in India banda, nincs kizáró oka, ennek se mondok ellent, de ha csak a filmekből indulok ki, akkor a számuk kevés-ke lehet csupán nem több.

0 Tovább

Don says

 

” I don’t have the passion to kill anyone , I just do it because I am forced." #tgif

0 Tovább

A vámpíré a menyasszony

 

Kommentár: ki hitte volna? Azt meg pláne, hogy Kristen Bella Stewart egyik kedvenc színésze SRK. El nem tudom képzelni mi történhetett ott Alkonyál forgatások előtt. Tippre talán pörögtek, ráplébekeltek a Tujhe Dekha Tora, s így készültek fel egy-egy jelenere. Hwo knows? Az azonban biztos, hogy azért az ő filmjük nem lett egy DDLJ szint. Még annak ellenére se mondom, hogy mindkettő egy rétegfilm. Az egyik azért, mert bollywoodi, a másik mert a fiatal szegmenset célozza már-már indokoltan. De elég a skatulyákból. Egyedül már csak arra nem kapok választ, hogy létezik e vámpíros bollywoodi film valahol vala? Ha nem, akkor RP betörhetne már bwba, ha ennyire fekszik neki az indiai badsweet romance.  

0 Tovább

Játékosok

 

Nézném. Még mindig. Még jobban.

update: 11.01. gyorsan lekapták erre-arra hivatkozva, sajnos, 404. A baj csak az, hogy máshol sincs egyelőre fent, ez így nem játék játékosok. Persze amint lesz újra sering, akkor innen is menni fog, bézik.  

update2: 11.03. újra felkerült a tréler, ez már a hivatalos, bár az ezelőtti ugyanez volt képkockaszámban, csak valaki ügyes kiszórta, amikor nem lett volna szabad. Van ilyen. Amúgy a zenébe az ott masturbation akar lenni, jól hallom? Ez érdekelne pl.

0 Tovább

Get ready to play

A Players, avagy az indiai bollywoodi melo a kiszivárgott trailer után (ma lesz a hivatalos szétsugárzása) most posztert kapott. Rögtön hármat, kicsit és nagyot, de mind olyat, ami black and goldban úszik - eléggé tetszetős. Ez utóbbi egyrészt pont azé az arany színe, ami a sztoriban játszik főszerepet majd. Legalábbis erről tanúskodik a tovább mögött látható egyik poszter és ráutalás, hogy go for gold. Az utolsó képanyagról meg még annyit csak: a legjobban sikerült, ahol kék piros sárga minimoriszok rokkolnak ki a sötétből.

0 Tovább

Dilli Dilli

0 Tovább

HBSRK

0 Tovább

The King is back

 

Mit csinálnak majd az indiai emberek karácsonykor? Hát moziba mennek, micsoda kérdés ez. Jön ugyanis a Don 2 a vászonra, az új SRK film, amiben a király visszatér, de mintha erről lett volna már szó. Most ahogy az jól látszik a várva várt film új posztert kapott, szám szerint már a harmadikat. De ha emlékeim nem csalnak, akkor ez az első olyan, ahol már "wild cat" Roma is helyet kap Don mellett, vagy annak lábai között, khm. Aztán még valami. A vörös lett az új fekete, ami okés, csak azok a feliratok lennének mások, színben, mert így olvashatatlan ez a része. Kickasst annak aki csinálta, eléggé zavaró, jobban is mint a sok 50 euros bankjegy, amivel ki lett rakva a poszter, bár ilyet se sűrűn látni azért. Ja és 3D lesz, pfúj.

0 Tovább

Flight of the Lovebirds

 

Kinek a hölgy, kinek az úriember. A két színész most a Filmfare magazin lapjain feszít édes kettesben. S ha már itt tartunk, náluk, akkor a bulvár is úgy tudja, hogy nem tudja mi van vagy mi nincs köztük. Én mondom: a ruha. Egyik nap még egy Kapoor a kiválasztott, a másik nap már nem, szinte és teljesen @követhetetlen ez. De miután két filmben is alakítottak már párt, mindenki rossz, aki rosszra gondol. Sőt. Ha ehhez hozzápluszozzuk a tényt, hogy az új filmben, a Lv/sRB, emlékszel mert emlékszel rá, ugyancsak a megszokott felállás érvényesül, azaz harmadjára szerepelnek együtt hindi moziban - rövid időn belül, akkor teljesen érthető, jogos az összeboronálási igény a lapok részéről. Mindezek mellett hiszem azt, hogy ez a photoset ennek az új filmnek is szólhat többek között. Mert comingol, egy hónap van vissza, video song is befigyel....blablabla. Szóval a lényeg: nem hiába kerültek be pont most és most pont az újságba, vili. Bár az is igaz, hogy ez tök századlagos akkor, amikor a képeket nézed, olvadás az egész. Még akkor is, ha tudjuk jól, hogy Anushka milyen amikor reggel kiugrik az ágyból, without makeup. De inkább nem ragozom tovább a témát.

0 Tovább

calacitra

blogavatar

bollywood for breakfast. yikes.

Legfrissebb bejegyzések

Utolsó kommentek